vrijdag 29 mei 2020
Homepage | vogelverenigingen | Zwolse Vogelmarkt neemt extra maatregelen wegens coronavirus

Zwolse Vogelmarkt neemt extra maatregelen wegens coronavirus

De uitbraak van het coronavirus is voor de organisatie van de Zwolse Vogelmarkt geen reden om een streep te zetten door het evenement. Wel worden komend weekend extra maatregelen genomen. Met ruim vijfhonderd standhouders en zo’n zevenduizend bezoekers uit heel Europa is de Zwolse Vogelmarkt de grootste in West-Europa.

“Tot nu toe hebben we vijf afmeldingen”, vertelt medeorganisator Jorg Heesakkers. “Maar dat aantal is normaal, er zijn altijd wel wat afzeggingen. Wel hebben verschillende standhouders gevraagd of het evenement dit jaar wel doorgaat.”

De standhouders en bezoekers komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland, Spanje, Portugal, Polen, Tsjechië en Denemarken. Daarmee is de Zwolse Vogelmarkt populair bij vogelliefhebbers uit alle delen van Europa, waaronder een groot aantal landen waar het coronavirus is vastgesteld.
Maatregelen
De uitbraak van het virus was voor de organisatie wel reden om contact op te nemen met de GGD. Heesakkers: “Daarop hebben we twee maatregelen genomen. In de hal hangen informatieposters om de standhouders en bezoekers alert te maken. Daarnaast hebben we meerdere ontsmettingspunten.”
Hoewel het aantal standhouders niet lijkt te lijden onder het coronavirus, vreest Heesakkers dat het aantal bezoekers wel eens lager kan uitvallen. “Er zijn altijd mensen die huiverig zijn en het evenement daarom overslaan. We houden er rekening mee dat er dit jaar minder bezoekers komen.”
Vogelgriep
Het coronavirus is niet de enige ziekte waar de organisatie dit jaar rekening mee moest houden. Enkele weken geleden rukte de vogelgriep in hoog tempo op richting Nederland, waarop minister Schouten een ophokplicht instelde voor commercieel gehouden pluimvee in heel Nederland.
Na overleg met de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers (NBvV) en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, besloot de organisatie dat de Zwolse Vogelmarkt gewoon doorgang kan vinden.

bron:rtvoost

Bekijk ook

BELANGRIJKE AANVULLING CORONA EN DE NBVV

De regels rond wat wel en niet mag zijn kennelijk onduidelijk. De bond legt dat ...

4 opmerkingen

 1. Nogmaals een bewijs dat tegenwoordig geld belangrijker is dan algemene welzijnsbelangen van/bij mensen, dieren, vogels.
  Trouwens wat heeft NBvV te maken met Zwolse vogelmarkt? Of is NBvV mede organisator?

 2. Om naar een beurs te gaan ,gaat de meeste mensen geld kosten, het houden van een hobby is voor onze economie, een bron van inkomsten,waar veel mensen van profiteren, ook de natuur organisaties,
  Welzijn voor mens en dier ,begint niet bij het verbieden van een hobby ,het houden van vogels?
  Ook niet bij het verbieden van vissen of het houden van konijnen,of postduiven ,of enige andere soort van een levend dier.
  Mensen die overal op tegen zijn inzake het houden van? Hebben vaak? Een inzicht wat mensen moeten? Niet wat mensen van af hun bestaan hebben gedaan, dieren houden ,vroeger voor hun eten en beveiliging, en de jacht.
  Tegenwoordig zijn veel mensen bezig om soorten instant te houden ,hun vrije tijd in te vullen,en de tijd en liefhebberij over hun soorten te delen.
  Je hebt ook mensen? Die bezig zijn om overal ? Niet mee eens te zijn,alles op het gebied van dieren te willen verbieden? Alles aangrijpen om hun standpunt ,het standpunt en de wil op te leggen van hun idee,
  Kijk maar eens naar ? Een veganist? Een antie bont? Een antie konijnen houders,het verbieden van vissen,het verbieden van een zwarte piet,het verbieden van het houden van exoten, het verbieden van goudvissen in een kom?
  Alle ziektes aangrijpen om iets te verbieden,
  Ja hoe doen we dat nu? Géén ziekte uit de vogelwereld ! Maar uit de grote mensen wereld?
  Carnaval hebben we niet verboden, winkelen ook niet ,markten in de stad ook niet,naar het werk gaan in de trein ook niet?met de bus ook niet?
  Ja ?wat nu
  De Nederlandse bond voor vogelliefhebbers, zou op de markt altijd een Grote rol moeten spelen,zij zijn deskundig op het gebied van vogels,de organisatie, voor het organiseren, twee verschillende dingen.
  Dus? Wat is het probleem??

 3. Ja wat doet de nvwa daar? Nou net zoiets als de noch.
  Controleren, en elkaar aanvullen,zodat er een verantwoorde markt is.
  Behalve dan voor de mensen ,die het er toch niet mee ééns zijn.
  De veganisten die bij een slager gaan staan kijken in de etalage,om te zeggen dat het niet kan🤔

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *