dinsdag 22 oktober 2019
Homepage | vogelverenigingen | Zwolse vogelmarkt groter en iets anders van opzet.

Zwolse vogelmarkt groter en iets anders van opzet.

Zwolle

Lachduiven, zebravinken, valkparkieten en nog veel meer vogels in alle soorten en maten fluiten er op zaterdag 19 september flink op los in IJsselhallen Zwolle. Tijdens de Zwolse Vogelmarkt kunnen liefhebbers uren ronddwalen langs de schragen met daarop tienduizenden wettelijk toegestane vogels, die tevens te koop worden aangeboden.

De markt is deze editie groter dan ooit en beslaat een oppervlakte van bijna 12.000 vierkante meter en 2850 strekkende meters aan schragen. Het gigantische aanbod aan gevederde vrienden staat voor de echte vogelaar – maar ook andere belangstellenden – garant voor een onvergetelijk dagje uit.

Andere opzet
Deze editie van de Vogelmarkt zal iets anders van opzet zijn dan gebruikelijk. Vanwege de tijdelijke opvang van vluchtelingen in één van de hallen binnen het complex zal de Vogelmarkt gedeeltelijk plaatsvinden in andere hallen binnen de IJsselhallen. De Vogelmarkt maakt ditmaal bovendien gebruik van een andere bezoekersingang (de entree bij de snelweg) en ook deelnemers zullen naar andere deuren verwezen worden.

Strenge controle
De aangevoerde vogels worden streng gecontroleerd. Indien de vogels niet voldoen aan de vereiste condities worden ze bij de ingang geweigerd. Bovendien is er de gehele dag een dierenarts aanwezig, die alles nauwlettend in de gaten houdt. Op de Zwolse Vogelmarkt mag niet uit lopers verkocht worden. Vogels dienen in deugdelijke kooien te koop aangeboden worden en de kooien mogen niet overbevolkt zijn. Hier wordt streng op toegezien. De Zwolse Vogelmarkt heeft een goede naam en aan de hand van strenge controles wil de organisatie deze naam hoog houden.

Meer informatie
De Zwolse Vogelmarkt is op zaterdag 19 september te bezoeken van 08.30 tot 14.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 7,- per persoon. Kinderen tot en met 5 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang. Kijk voor meer informatie op www.volierevriend.nl.

foto:  “Papagaio (Fêmea) REFON 010907” by José Reynaldo da Fonseca Wikimedia

800px-Papagaio_(Fêmea)_REFON_010907

Bekijk ook

Gele vogel gevonden in Heeze

HEEZE – Zaterdag 19 oktober hebben bewoners aan de Sint Willibrorduslaan in Heeze een gele ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *