donderdag 2 juli 2020
Homepage | foto & film | ZWARTE OOIEVAAR ZIEN? GRIJP DAN NU JE KANS! (video)

ZWARTE OOIEVAAR ZIEN? GRIJP DAN NU JE KANS! (video)

De (witte) ooievaar is weer helemaal terug in Nederland. Zijn neef, de zwarte ooievaar, komt ook steeds vaker op bezoek. Vooral in mei en augustus kunnen ze overal opduiken in het land.

Augustus is hèt moment dat de zwarte ooievaars op doortrek te zien zijn in Nederland. Ze nemen hier een pauze tijdens hun reis vanuit o.a. Oost-Europa richting midden Afrika. Je kunt ze op allerlei plekken vinden, maar vooral in het oosten van Nederland. Ze zitten dan bij water, akkers of graslanden. Zoals er maar eten te vinden is. Op waarneming.nl kun je precies zien waar ze zitten.

Herkennen
Wanneer een zwarte ooievaar in het veld staat, is hij makkelijk te herkennen. Zijn oranjerode snavel en poten steken fel af tegen zijn zwarte verenkleed. Die zwarte veren hebben een groenpaarse gloed in het zonlicht. In de vlucht kun je goed zien dat de buik wit is en de rest zwart. Qua grootte is hij ietsje kleiner dan de ‘gewone’ ooievaar. Jonge zwarte ooievaars worden ook vaak gezien in Nederland. Die zijn te herkennen aan de grijsgroene snavel en poten. Het verenkleed is ook wat doffer van kleur.

bron: Vroegevogels

Bekijk ook

Getalenteerde papegaai heeft onverwachte reactie als hij Pavarotti op tv ziet (video, geluid aan)

foto ter illustratie   Het is bekend dat papegaaien intelligente en vermakelijke vogels zijn, met ...

2 opmerkingen

  1. Wanneer komt zijn andere neef
    . De gele? .hebben we alles weer compleet,o nee de rode kan misschien ook nog?

  2. En nederland maar weer schreeuwen dat je geen ? Zwarte ooievaar mag zeggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *