maandag 25 mei 2020
Homepage | inheemse vogels | Zwaluwen gestoord bij broeden door vervanging brug’

Zwaluwen gestoord bij broeden door vervanging brug’

HOOFDDORP Boerenzwaluwen bij de brug over de Hoofdvaart ter hoogte van de Bennebroekerweg in Hoofddorp worden gestoord in hun broedseizoen. De brug wordt namelijk op dit moment vervangen door een nieuwe. Fractievoorzitter Maaike Ballieux van GroenLinks vroeg zich vorige week tijdens de raadsvergadering af waarom het karwei niet in een andere periode is aangepakt, zoals bij voorbeeld in het najaar.
Volgens raadslid Ballieux heeft de gemeente een omgevingsvergunning afgegeven voor het vervangen van de brug. Ondanks dat er dus ter plekke volop activiteiten zijn, zijn zwaluwen toch gaan nestelen. “Het is een komen en gaan van zwaluwen”, aldus de fractieleidster van GroenLinks die zich ergerde aan lacherige reacties van haar collega-raadsleden. Zij vroeg zich af of er wel wordt gecontroleerd of vogels niet worden gestoord als ze aan het broeden zijn.
VOLDOENDE ZORG CDA-wethouder Mariëtte Sedee zei dat er geen ontheffing nodig was om aan de werkzaamheden te beginnen. Volgens haar is er voldoende zorg voor de broedende zwaluwen. Zo zijn er speciaal planken aangebracht, waar de vogels hun nesten kunnen maken.
Bovendien heeft volgens Sedee de polderecoloog de situatie bekeken en heeft die geconcludeerd dat er voldoende nesten in de directe omgeving te vinden zijn. Er zijn ook genoeg maatregelen genomen om de broedende zwaluwen ongestoord hun gang te laten gaan, zo verzekerde de wethouder de raad.

bron:hcnieuws.nl

Bekijk ook

Boete voor verkoper uit Drunen voor aanbieden illegale zeldzame vogels op vogelbeurs

Op de vogelbeurs in de IJsselhallen werden in 2017 illegaal beschermde vogels te koop aangeboden. ...

2 opmerkingen

  1. Zolang de nesten niet beschadigd raken is er niets aan de hand,zwaluwen laten zich niet zo snel uit het veld slaan.In tegendeel zelfs,ze zijn niet voor niets vaak in de buurt van mensen te vinden.Als Maaike zelf plaats heeft voor broedende zwaluwen zou ze dit kunnen weten.

  2. Het verstoren ,? Moet zoveel mogelijk getracht te voorkomen worden,maar? Als het niet anders kan? Ja dan moet je het werk door laten gaan ,deze zwaluwen bouwwen snel weer een ander nest,
    En groen links? Moet het land besturen ,daar zijn al problemen genoeg . met huisvesting van de gewone man.
    Dus ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *