zondag 9 augustus 2020
Homepage | natuurbescherming | Zwaar verwaarloosde exotische vogels binnengebracht bij Vogelopvancentrum Neteland in Herenthout

Zwaar verwaarloosde exotische vogels binnengebracht bij Vogelopvancentrum Neteland in Herenthout

Afgelopen vrijdag werden er bij het Vogel Opvang Centrum (VOC) Neteland in Herenthout verschillende exotische vogels binnengebracht. Het geval van dierenverwaarlozing werd vastgesteld in de ruime omgeving van Turhout. Het onderzoek is momenteel lopende, het ging om een geval van zware verwaarlozing van de dieren. Er werd geen onderhoud gedaan in de kooien, de vogels zaten opgesloten in een donkere kamer en één van de vogels, een kleine papegaaisoort, zat zelfs opgesloten in een plastic curverbox waar een mes tussen doos en deksel voor verluchting zorgde.

“Momenteel verblijven de vogels bij ons in VOC Neteland. De dieren blijven zolang bij ons tot de procedure afgerond is. We hopen dat de dieren definitief aan ons zullen toegewezen worden, zodat we een nieuwe goede thuis voor de dieren kunnen zoeken. Het gaat om een Lori van de Blauwe Bergen, een Zwartenkarassari en 2 parkietachtingen”, vertelt Mieke De Wit van het vogelopvangcentrum.

“We zijn er niet om mensen te veroordelen, maar willen uit respect voor de dieren echt wel benadrukken op volgende boodschap: wie een dier wil houden, moet weten waar hij of zij aan begint. Men moet beseffen dat onderhoud belangrijk is, dat een dier hebben heel wat geld kan kosten”, gaat Mieke verder. “Dit zijn geen fraaie beelden, maar het is een manier om een belangrijke boodschap te brengen: Behandel een dier zoals je zelf behandeld wil worden, met respect!”

bron:hln.be

Bekijk ook

Beestenbende bij hobbyhouder in Echt-Susteren

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft vorige week donderdag in Echt-Susteren een groot aantal verwaarloosde ...

3 opmerkingen

 1. deze stelling ben ik met Mieke de wit ééns.
  maar denk ook hier? Dat er psychische problemen mee spelen.
  je koopt geen lorri van de blauwe bergen ? om vervolgens te verwaarlozen.
  dit beeld zie je ook vaak bij drugsverslaafden ? die zo nodig een hond moeten? En willen hebben?
  het liefst een stafford of een andere die er veel op lijkt ,om deze vervolgens niet te verzorgen.géén opvoeding te geven.
  jammer dat er dan een dier de dupe van Wordt.bij de honden trouwens ook vaak mensen die aangevallen worden.

 2. overings worden ook kinderen de dupe van dit soort mensen.
  het blijft in een samenleving van 18 miljoen Nederlanders en daarbij de Belgen nog niet opgeteld .en probleem waar nooit iemand een antwoord op kan geven.
  of je moet voor de dieren stemmen en verder alles vergeten.
  Ja ogen sluiten en zeggen .het hoord niet ? maar dat weten we allemaal

 3. ook kinderen worden door dit soort mensen verwaarloosd.
  het zijn vaak niet op zich staande feiten.
  psychische problemen zijn vaak? aanwezig.
  maar daar heeft een dier of kind niets aan.
  het verbieden van het houden van dieren? is net zo’n issue als je mag géén kinderen meer nemen.
  Ja? gaan dat maar eens regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *