woensdag 29 januari 2020
Homepage | inheemse vogels | Zuid-Holland mag ganzen niet vergassen

Zuid-Holland mag ganzen niet vergassen

De provincie Zuid-Holland mag geen ganzen laten vergassen, heeft de rechter bepaald in een zaak die was aangespannen door de Faunabescherming. Het vergassen van de vogels is volgens de provincie nodig omdat ze schadelijk zijn voor de landbouw en een gevaar vormen voor het vliegverkeer.
De provincie stelt dat verjagen niet helpt. Volgens de provincie wordt de populatie alleen maar groter en nemen daardoor ook de problemen toe.

Milieuclub kreeg gelijk
Het was de bedoeling morgen met het vergassen te beginnen. De Faunabescherming stapte naar de rechter om dat te voorkomen. De rechter geeft de milieuclub nu gelijk.

Volgens de provincie neemt het aantal aanvaringen van vliegtuigen met ganzen jaarlijks toe door de toename van het aantal ganzen. Maar de rechtbank stelt dat de stijging ook een gevolg kan zijn van de groei van het vliegverkeer, meldt Omroep West.

Volgens de rechtbank is ook niet bewezen dat de groeiende ganzenpopulatie tot meer schade aan de landbouw leidt.

Daarnaast zegt de rechtbank dat ondanks het al jarenlang doden van ganzen, de populatie niet kleiner wordt. “Het doden van ganzen rond Schiphol blijkt de afgelopen jaren derhalve niet effectief te zijn geweest, laat staan dat een noodzaak is aangetoond.”

bron: NOS

Bekijk ook

Illegale vissers, smokkelaars en stiekeme vervuilers op zee opgelet: de albatros houdt u in de gaten

Illegale vissers, smokkelaars en stiekeme vervuilers op zee moeten hun borst natmaken: dankzij albatrossen, uitgerust ...

2 opmerkingen

  1. Nu kan ik een rechter vaak niet snappen,soms hebben ze gelijk? Maar steeds vaker vraag ik mij af of deze mensen niet buiten de maatschapij staan,
    En hier heet het dan ook ,gelijk hebben is geen gelijk krijgen.
    Dit gaat ook steeds vaker op.
    Dus als er toch overlast komt draait deze rechter het terug?

  2. Wij zijn een doorgeefland en we willen steeds maar groeien er wordt al jaren geroepen stilstand is achter uit gang en dan moet dit bijna wel waar zijn.Hier bij wordt met name de “natuur”vaak de dupe.Gelukkig kunnen we gebruik maken van ons recht om dit via bv de rechter aan te vechten,maar al duurt het zo wat langer het “geld”zal toch winnen.En in dit geval kregen de ganzen de schuld waar de rechter dan weer genuanceerder over denkt. Wie betaald bepaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *