vrijdag 6 december 2019
Homepage | inheemse vogels | Zoekacties naar besmeurde vogels in havengebied Rotterdam gestaakt

Zoekacties naar besmeurde vogels in havengebied Rotterdam gestaakt

De zoekacties naar met olie besmeurde vogels in het Rotterdamse havengebied zijn gestaakt. Er zitten volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat nog maar weinig vervuilde dieren in het water.
Zaterdag 23 juni voer een olietanker tegen een steiger aan. Ongeveer 200 ton stookolie kwam daarbij in het water terecht. Honderden vogels zaten daarna onder.
Afgelopen tijd zijn uitgebreide zoekacties gehouden naar besmeurde vogels in het havengebied. Allerlei hulpdiensten, waaronder de dierenambulance en de veiligheidsregio, zochten mee. De vogels, vooral zwanen, zijn naar opvangen gebracht. De laatste dagen gingen veel vogels naar het tijdelijke, gespecialiseerde opvangcentrum bij de Maeslantkering in Hoek van Holland. Ze worden er gewassen en verzorgd. Als ze eraan toe zijn, mogen ze weer naar buiten.
Omdat er nog maar weinig vervuilde vogels in het gebied zitten, is besloten te stoppen met actief zoeken. Rijkswaterstaat gaat er wel van uit dat er nog vervuilde vogels zijn die uit het havengebied zijn weggetrokken. Wie een met olie besmeurde vogel ziet, wordt verzocht dat te melden, meldt RTV Rijnmond.

bron:NOS

Bekijk ook

Met veel ecosystemen in Nederland gaat het niet goed

Met 46 van de 52 ecosystemen die Nederland in Europees verband geacht wordt te beschermen, ...

1 opmerking

  1. Iets voor de duane? Zijn in het havengebied toch al aan het zoeken ,naar snuifpoeders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *