vrijdag 28 februari 2020
Homepage | overige | ‘Zó boos’, papegaai Koko opgedoken in Marktplaatsadvertenties na brute diefstal in Eindhoven

‘Zó boos’, papegaai Koko opgedoken in Marktplaatsadvertenties na brute diefstal in Eindhoven

EINDHOVEN – De papegaai Koko die bruut werd gestolen in Eindhoven is tenminste twee keer aangeboden geweest op Marktplaats. De advertenties zijn weliswaar verwijderd, maar de eigenaren van Koko vermoeden wie er achter de diefstal zit. “Wij rusten niet tot die vogel terug is.”

Het was de bedoeling dat Koko nieuwe eigenaren zou krijgen. Maar dat de potentiële koper er met het dier vandoor zou gaan en het zelfs ruwweg zou stelen, dat hadden de eigenaren niet verwacht. Het bizarre tafereel speelde zich maandagochtend af.
Twee keer aangeboden
Na de diefstal werd Koko tot twee keer toe aangeboden op Marktplaats. De eerste keer voor 200 euro en de tweede keer zelfs voor 250 euro. Dat vertelt Jess Siebers, de dochter van de eigenaresse Lies Pennings uit de Steenbergenstraat in Eindhoven.
“De eerste keer stond er in de advertentie: Te koop, Koko met kooi.’ Dat werd er later uitgehaald. De eerste advertentie werd rond zes uur ’s avonds geplaatst”, zo legt Jess uit tegen Omroep Brabant.
‘Keer op keer weggedrukt’
“Wij probeerden de adverteerder, ene Kim, steeds te bellen, maar ze nam niet op. We werden keer op keer weggedrukt. Toen hebben we haar proberen te benaderen via Whatsapp. Dat lukte, maar de vrouw draaide er steeds om heen. Ze wilde geen adresgegevens geven”, zegt Jess.

Het Eindhovense gezin werd na het contacten met Kim of Kimberly gebeld op de huistelefoon. Opvallend was dat dit allemaal telefoonnummers waren van boven de rivieren. De adverteerder kwam zelf uit Utrecht. “De mensen die belden, vroegen of we naar de politie stapten.”
Vermoedelijk verband
Jess denkt dat er een verband is en heeft die informatie inmiddels gedeeld met de politie. “Die heeft alle nummers nagetrokken, maar de vermoedelijke dader zit er niet tussen. We hebben Kim gezegd dat ze meer informatie moet geven en er niet omheen moet draaien.”
Het gezin heeft de Whatsapp-foto van Kim opgeslagen en heeft die ook aan de politie gegeven. Toch kan de politie volgens Jess nog niets voor het gezin betekenen, omdat behalve de foto en een mobiel telefoonnummer meer informatie tot dusver ontbreekt.
‘Zó boos’
Jess rust naar eigen zeggen niet tot Koko terug is. “Ik kan het niet loslaten, ik ben zó boos. Die vogel komt sowieso terug”, reageert ze ten slotte stellig.

bron: omroepbrabant
foto: wikipedia

Psittacus_erithacus_qtl1

Bekijk ook

Vredelievende vogels veroorzaken explosie (video)

Een zwerm vogels veroorzaken een explosie op een elektriciteitsleiding. Er lijken geen vogels gewond te ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *