maandag 21 oktober 2019
Homepage | wetenswaardigheden | Zestienjarige wint kunstprijs Het Bevlogen Oog

Zestienjarige wint kunstprijs Het Bevlogen Oog

Zeist 10 december 2015,
Sophie Kuipers, een zestienjarige uit het Twentse Saasveld, heeft vandaag uit handen van de directeur van Vogelbescherming, Fred Wouters, het Bevlogen Oog ontvangen. Het Bevlogen Oog is een prijs voor jonge kunstenaars die werk geïnspireerd op vogels maken. De prijs is een dit jaar gestart initiatief van beeldend kunstenaar Erik van Ommen, Vogelbescherming Nederland en VARA’s Vroege Vogels.

Van de tien genomineerde werken koos een jury met onder andere de bekende Spaanse beeldend kunstenaar Juan Varela het werk van Sophie Kuipers. De jury: “Haar werk, een voorstelling met koppen van toekans is overtuigend. Het vraagt aandacht voor de schoonheid van vogels in een mooi, goed opgebouwd en tegelijkertijd grappig tafereel. Het is geen letterlijke kopie van de werkelijkheid. Voor dit tafereel met toekans waren fantasie en veelbelovend talent nodig.”

Het schilderij van Sophie wordt samen met de nummers twee en drie in het tijdschrift Vogels van Vogelbescherming gepubliceerd en de winnaar krijgt een speciale teken- en schilderworkshop van Erik van Ommen en Juan Varela in de Spaanse Extremadura. Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk Verrassende Vleugels, van Anne Schumacher en Grutto van Maartje van den Noort.

bron en foto: Vogelbescherming.nl

Het winnende schilderij
Het winnende schilderij

Bekijk ook

Stadsvogeladviseur worden ??

Stadsvogeladviseurs zijn voor Vogelbescherming de ogen en oren in het stedelijke gebied. Sinds 2009 zetten ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *