dinsdag 16 juli 2019
Homepage | uitheemse vogels | “Zeldzame” vogel vliegt tegen ruit dierenwinkel Dalfsen

“Zeldzame” vogel vliegt tegen ruit dierenwinkel Dalfsen

Hij moest woensdagmiddag even goed kijken, Richard Kloosterman. Bij de eigenaar van de gelijknamige dierspeciaalzaak in Dalfsen lag een lorie voor het raam. ,,Die komt niet veel voor en zal dus zeker gemist worden”, weet Kloosterman. Maar wie is de eigenaar?

Kloosterman hoorde aan het begin van de middag een flinke klap. Toen hij voor de winkel op de stoep keek, zag hij de lorie liggen. ,,Ik heb hem opgepakt en in een kooi gezet. Hij lijkt er nu weer aardig bovenop te zijn”, vertelt Kloosterman. Terwijl hij via contacten en sociale media naar de eigenaar speurt, verzorgt de dierspecialist de lorie. ,,Het is een specifieke eter, vooral nectar. Dat heb ik op voorraad, maar niet veel.” Kloosterman weet nog niet wat hij met de lorie doet, als de eigenaar zich niet spoedig meldt.

Aantrekkelijk geluid
Waarom vloog deze vreemde vogel juist bij zijn winkel tegen de ruit? ,,Vermoedelijk ging hij op het geluid van andere vogels af”, vermoedt Kloosterman. ,,Het is uitzonderlijk dat vogels bij mij tegen de ruit vliegen of naar binnen komen. Af en toe is het een kanarie of een parkiet. Die zijn ontsnapt en zoeken soortgenoten of voedsel.”

bron:destentor.nl
foto: Kloosterman

Bekijk ook

Pinguïns kraken sushibar ( met video)

In de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington is de politie druk geweest met het weren van een ...

1 opmerking

  1. Zal wel uit Bergen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *