woensdag 12 augustus 2020
Homepage | vogelverenigingen | Zeldzame en dure vogels gestolen uit tuin Best: ‘Voor slachtoffer van emotioneel onschatbare waarde’

Zeldzame en dure vogels gestolen uit tuin Best: ‘Voor slachtoffer van emotioneel onschatbare waarde’

BEST – Een inwoner van Best is in de nacht van zaterdag op zondag bestolen van zijn zeldzame verzameling vogels. Dat meldt de politie. Het gaat in totaal om zes waardevolle vogels: drie koppeltjes. Het 62-jarige slachtoffer is er kapot van.

De man had zaterdagavond nog goed gekeken of zijn volière, met daarin zwartwang gaailijsters, Chinese spotlijsters en witwang gaailijsters, goed dicht zat. De vogelkooi was toen nog gevuld, geeft de politie aan. De dieren kosten zeker achthonderd euro per koppel.

Een ontsnappingspoging van de vogels wordt uitgesloten. ,,De deuren waren ’s avonds gesloten en stonden in de ochtend open. Ook zijn er in de tuin diverse voetafdrukken aangetroffen. Deze leiden naar het naastgelegen perceel.” Op Facebook wordt een getuigenoproep betreffende de diefstal massaal gedeeld.

Emotioneel onschatbare waarde
,,Vol ongeloof en teleurstelling vertelde de aangever bestolen te zijn van vogels, welke voor hem van emotioneel onschatbare waarde zijn.” Omdat het goed mogelijk is dat de vogels voor de verkoop gestolen zijn, waarschuwt de politie. ,,Is dit soort vogels u recentelijk aangeboden? De politie komt hierover graag met u in contact.”

Een woordvoerder van de politie wil in verband met de zeldzaamheid van de dieren niet aangeven in welke straat of wijk de diefstal heeft plaatsgevonden.

bron:ed.nl

De Chinese spotlijster is één van de gestolen vogels

Bekijk ook

Jac wil meer vogels in zijn volière in het park: ‘Maar géén parkieten’

Jac van Duinen zou graag meer vogels willen voor de volière in het Kronenburgerpark. De ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *