zaterdag 18 januari 2020
Homepage | inheemse vogels | Zeer bijzondere duivenliefhebber

Zeer bijzondere duivenliefhebber

Een 50-jarige dakloze uit Leeuwarden is veroordeeld tot een celstraf van drie maanden, onder meer omdat hij duiven ‘onthoofdde’.

Op 15 juni vorig jaar trof de politie de dakloze man, afkomstig van de Nederlandse Antillen, met een onthoofde duif in zijn tas. Van een getuige hoorde de politie dat hij die dag drie duiven had onthoofd en een dag eerder vier. Hij lokte de vogels steeds door broodkruimels te strooien en zou ze, aldus de getuige, gewoon rauw hebben verorberd.

Twee had hij in de stadsgracht bij de Jumbo aan het Hoeksterpad gegooid. ,,Ik ben dakloos en moet toch iets eten’’, had hij eerst tegen de politie gezegd. Later zei hij echter dat hij de duif door een fietser aangereden was.

Bovendien moest de man, die alcoholist was, voorkomen vanwege de mishandeling van een politieagente op 8 juni vorig jaar in Leeuwarden. Hij had haar tegen de onderarm geslagen. Ten slotte had hij 13 februari dit jaar op het treinstation een agent beledigd.

De dakloze was al veel vaker met politie en justitie in aanraking geweest. ,,Hij heeft de status van veelpleger’’, stelde officier van justitie Eelkje van der Zee, ,,en dat is over het algemeen geen status om trots op te zijn.’’ Ze eiste een celstraf van drie maanden.

Politierechter Klaas Bunk vond het doden van de duiven een heel ernstig feit. ,,Wat is er kwetsbaarder dan een duif?’’ Hij nam de eis van de officier over. ,,Langzamerhand zijn we echt met u uitgepraat.’’

bron: LC.nl

vrouwejustitia

Bekijk ook

Pluimveesector wil ophokplicht door oprukkende vogelgriep

Pluimveeorganisaties sturen samen een brief aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ze willen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *