woensdag 8 juli 2020
Homepage | uitheemse vogels | Woedende reacties op nieuws gedode pelikaan Artis: “Zinloos en hartverscheurend”

Woedende reacties op nieuws gedode pelikaan Artis: “Zinloos en hartverscheurend”

AMSTERDAM Het nieuws dat onverlaten bij dierentuin Artis in Amsterdam ingebroken hebben en de dood van een pelikaan hebben veroorzaakt, leidt tot woedende reacties.
Op de Facebook-pagina van NH Nieuws liegen die er niet om. “Ongelofelijk, in wat voor wereld leven we eigenlijk, met stelen van dier en mens?”, schrijft Antoinette Visser. “Het wordt steeds gewelddadiger. Arme dieren en imbeciele mensen”, voegt Ellen Buis daaraan toe.
Lees ook: Onverlaten breken in bij Artis en doden pelikaan
Simon Troost heeft wellicht een oplossing voor Artis: “Misschien kunnen ze ’s nachts een paar roofdieren vrij laten rondlopen?” Ook Rene Schilder is behulpzaam. “Als Artis een nachtwaker zoekt: ik hou mij aanbevolen. In het bezit van papieren, en een verrassing voor dit soort idioten.”
Inbraak
Aan het eind van de middag bracht Artis naar buiten dat onverlaten in de nacht van zondag op maandag ingebroken hadden in de dierentuin. De inbrekers hadden daarbij broedende pelikanen verstoord. Eén van de vogels raakte daarbij dusdanig verwond, dat die later aan zijn verwondingen overleed.
Als klap op de vuurpijl namen de dieven ook nog eens tien van de veertien eieren die de pelikanen aan het uitbroeden waren, mee.

bron: headlines.24
foto: eerder geplaatst

Twee kleine pelikanen

Bekijk ook

Grijze roodstaartpapegaai verslaat Harvard-studenten met balletje-balletje (video)

Het was al bekend dat de grijze roodstaartpapegaai een slimme vogel is, maar zelfs Harvard-studenten ...

1 opmerking

 1. Ja.dit is ook allang aan de gang bij particulieren. Kangaroes lamas vogels
  Hier worden dieren al veel langer gestolen
  Doch krijgen niet zoveel aandacht. Het wis een schandalige zaak, maar een pakkans is nihiel en word je gepakt , zoals een jaar geleden in Enschede bij een diefstal van wallabies.
  Dan moet je waarschijnlijk bloven dat je het niet weer doet??
  Want? Je hoort er nooit iets van weer.en de particulier? Heeft het nakijken.dierentuinen kunnen vaak nog uit een ander park wat krijgen.
  Doch ook hun dieren hoor je van af te blijven.
  Maar de particulier is al jaren het haasje , en krijgt geen aandacht. Een Dierentuin en met name stichting aap hoeft maar te bellen ? En staat in de krant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *