dinsdag 26 mei 2020
Homepage | overige | Witte pauw Camping Bakkum vermist

Witte pauw Camping Bakkum vermist

Al een paar dagen missen de verzorgers van de kinderboerderij op Camping Bakkum een bijzondere witte pauw, zo meldt mediapartner NH Nieuws op haar website. Het dier ging zaterdag aan de wandel richting het duingebied en is nog niet teruggekeerd. Verzorger Dries maakt zich grote zorgen om het mannetje.
De vrijwilliger heeft zeker anderhalf jaar gezocht naar zo’n witte pauw en vorig jaar kon hij er eindelijk eentje kopen. “Ik ben er supertrots op. Hij is spierwit en dat zie je niet zo vaak. De pauw is echt een bezienswaardigheid op camping Bakkum.” Vermoedelijk is Dries niet de enige die de pauw erg mist. Het mannetje heeft op de kinderboerderij ook nog een kleintje van een half jaar oud zitten en een vrouwtje. “En die zit alweer op eieren”, zegt Dries.
De witte pauw liep eerder niet zo ver weg en daarom maakt Dries zich zorgen. “Hij bleef aldoor op de camping om te paraderen en er werden veel foto’s van hem gemaakt.” Waarom hij er nu wel vandoor ging, weet Dries niet. Vermoedelijk loopt de pauw nog ergens door de duinen. Gisteren is hij door een paar mensen gezien en die hebben een GPS-locatie doorgestuurd.
Wie de pauw ziet, kan hem alleen lokken met bijvoorbeeld een stukje brood. Hij luistert niet naar een naam, want die heeft hij niet. Als lokken lukt, mag je hem oppakken. “Het is belangrijk dat je hem met je rechterhand bij de borst oppakt en met je linkerhand pak je de bovenkant van zijn poten. Niet de onderkant, want hij heeft scherpe nagels”, adviseert Dries.

Degene die de pauw vangt, wordt verzocht contact op te nemen met Dries via 0683209096.

bron:castricum.uitkijkpost.nl

Bekijk ook

Hoe slapen vogels?

“ Je hoort ze ‘s morgens vroeg en ‘s avonds voor zonsondergang maar hoe slapen ...

2 opmerkingen

 1. nou? zo bijzonder is dat nu ook weer niet.
  witte pauwen?
  ja en vliegen ?
  ook weer niet .het leeuwieken mag niet meer.dan komt dit voor net als met allerlei eenden .en fazanten.
  deze nemen de vleugels .wij de benen.
  de uitspraak van onze voormalige staatsecretaris met Dijksma was? Dat is het liefst wat ze doen vliegen .en daar mag je ze niet in beperken.
  nou? Dat was ook met de oostvaarderplassen het vermenigvuldigen was dat ook.moet je ze niet in beperken.
  dat hebben we gezien.

 2. Een pauw die zijn gezin verlaat moet op de één of andere manier aardig gefrustreerd zijn geraakt,misschien de drukte en al die aandacht wat ontlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *