maandag 27 januari 2020
Homepage | inheemse vogels | Wildredders in gebruik genomen

Wildredders in gebruik genomen

Maatschap Aelmans uit Colmont heeft een van de eerste wildredders ontvangen. Daarmee moet worden voorkomen dat jonge dieren en bodembroeders (met name vogels) slachtoffer worden van de grote landbouwmachines.
Voor veel dieren zijn de maai- en oogstperioden gevaarlijke tijden. Door hoge werksnelheden en grote maaibreedtes van landbouwmachines komen jonge dieren soms onbedoeld in de messen van een maaimachine of bietenrooier terecht. Dat is iets dat zowel boeren als jagers graag anders willen. Boeren en jagers van de wildbeheereenheid Voerendaal hebben daarom met steun van de provincie 80 wildredders aangeschaft die tijdens het maaien worden ingezet. De wildredder wordt met magneten eenvoudig aan de voorkant van het landbouwvoertuig bevestigd en zendt een hoogfrequent geluid in pulsen uit dat er voor zorgt dat dieren tijdig vluchten in plaats van zich te verstoppen.

bron:limburger.nl/Facebook

Bekijk ook

Heterdaadje! Vrouw voert vogels en krijgt standje (en de volgende keer een boete)

Een vrouw die  vogels ging voeren aan de Lepelaarsingel in Rotterdam-Carnisse heeft een standje gekregen ...

1 opmerking

  1. En de nesten en de schuilplekken foetsie,jonge dieren zijn soms niet eens in staat te vluchten.Heeft meer van kijk ons is,wat zijn we goed bezig.Beetje het zelfde idee als meer vluchtbewegingen toestaan Schiphol de vliegtuigen worden immers steeds schoner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *