woensdag 18 september 2019
Homepage | regelgeving | Werkstraf van 160 uur voor diefstal vogeltjes Waspik

Werkstraf van 160 uur voor diefstal vogeltjes Waspik

BREDA – “Stom. Had ik gewoon niet moeten doen”, zei een 25-jarige inwoner van Waspik bij de politierechter over de diefstal van 26 vogels.
Hij haalde ze op 9 maart vorig jaar weg uit de volière van een dorpsgenoot.

Die had wel een vermoeden in welke richting de dief gezocht moest worden en meldde dit bij de politie. Toen agenten een kijkje gingen nemen in de volière van de 25-jarige verdachte, zaten daar inderdaad de 26 gestolen vogeltjes.

De diefstal van diesel bij een bedrijf in Wagenberg in juni van dit jaar bekende de verdachte niet. Volgens hem heeft hij alleen maar geprobéérd om brandstof weg te nemen uit een voertuig dat geparkeerd stond bij de garage. Maar toen er iemand voorbij kwam fietsen, ging hij snel weg.

De officier van justitie eiste 180 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf. Dit niet alleen vanwege de diefstallen, maar ook voor negen gram speed die bij de verdachte werd gevonden, nadat hij was aangehouden in een auto met een aanhanger vol naar diesel ruikende jerrycans. De politierechter koos voor een iets lagere werkstraf: 160 uur. En ze adviseerde de man te stoppen met speed.

bron: bndestem.nl

Vrouwe justitia
Vrouwe justitia

eigen

Bekijk ook

Vogelbescherming treft 36 verschillende pesticiden aan in jonge dode mezen

Tussen eind maart en midden juni zijn er in Vlaanderen en Brussel 4.516 dode mezenjongen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *