zondag 5 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | Wegwijzer naar mooiste vogelgebieden in waddengebied; download gratis app

Wegwijzer naar mooiste vogelgebieden in waddengebied; download gratis app

Behalve vogels leren herkennen heeft de app meer handige functies. Met behulp van je smartphone leidt de app je naar de beste vogelplekken in het waddengebied. Ben je bijvoorbeeld op Texel, dan laat je telefoon meteen zien waar in de buurt de mooie vogelgebieden te vinden zijn. Maar ook vanuit thuis kun je alvast bekijken welke gebieden de moeite waard zijn. Zo kun je vanuit je leunstoel een mooie vogeltrip plannen.
Zeer populair is de getijdenfunctie die in de app zit verwerkt. Met een druk op de knop weet de gebruiker wanneer het hoogwater of laagwater is aan de waddenkust bij Vlieland, Schiermonnikoog of in de Dollard. Veel vogelaars hebben al ontdekt hoe handig deze functie is, omdat bij hoogwater in het waddengebied vaak meer vogels te zien zijn en vooral van dichterbij. Met de app bij de hand weet je dus altijd wanneer je de meeste vogels kunt zien en waar.
Tenslotte is de app geoptimaliseerd voor gebruik op tablet. Zo kun je nu op je tablet ontspannen door de vogelillustraties swipen, alles over hun gedrag en leefwijze lezen en tot op de millimeter inzoomen op de illustraties. Zo gaan leren en genieten hand in hand en wordt het herkennen van vogels in het veld een stuk gemakkelijker.

Rust voor vogels, Ruimte voor mensen
De app ‘Wadvogels’ wordt gratis beschikbaar gesteld in het kader van het programma ‘Rust voor vogels, Ruimte voor mensen’. Het doel van dit project is enerzijds meer rust creëren voor vogels in het waddengebied door nieuwe broedplaatsen en hoogwatervluchtplaatsen in te richten. Anderzijds wil het programma bezoekers meer van wadvogels laten genieten door natuurbeleving dichterbij te brengen. Dit gebeurt niet alleen door nieuwe vogelkijkplekken te creëren.

downloadpagina app voor Android
downloadpagina voor IOS 
downloadpagina voor Windows 

tekst en foto: Vogelbescherming

Een foto van het wad van Hans Peeters
Een foto van het wad van Hans Peeters

Bekijk ook

Online handel wilde dieren in Nederland niet altijd legaal

Samen met TRAFFIC, IFAW en Interpol deed het Wereld Natuur Fonds vorig jaar onderzoek naar ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *