vrijdag 6 december 2019
Homepage | regelgeving | Weer vogels gestolen uit BestZoo

Weer vogels gestolen uit BestZoo

BEST – Twee vogels zijn in de nacht van woensdag op donderdag gestolen uit BestZoo. Het gaat om twee zwartborstlangstaartgaaien (Calocitta colliei), deze gaaien komen niet veel voor in Europa. Eerder dit jaar werd uit de dierentuin een groep Europese bijeneters gestolen. Of het om dezelfde daders gaat, is op dit moment nog niet bekend.
De daders zijn over het hek van het park geklommen, en hebben het slot van de volière geforceerd. De dierentuin had maatregelen getroffen na de diefstal van de bijeneters in januari van dit jaar, maar dieven wisten toch weer vogels te stelen. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Voetring
De zwartborstlangstaartgaaien zaten sinds vorig jaar in het park. Beide vogels zijn geringd met een vaste voetring. Er zijn in Europa maar 11 dierentuinen en een handjevol particulieren die deze soort houden.

Bijeneters weer terug
De Europese bijeneters die in januari van dit jaar werden gestolen, zijn inmiddels weer terug in BestZoo. De dierentuin kreeg een tip die er toe leidde dat de vogels terugkwamen naar Best. Volgens parkmanager Tim van Laarhoven waren de bijeneters bij terugkomst erg uitgehongerd en gingen ze meteen eten. Hij wil niet kwijt hoe de vogels precies terug zijn gekomen. “We hebben toen met de politie overlegd, en het onderzoek loopt nog dus ik kan er helaas niks meer over zeggen.”

bron: ed.nl
foto: De Patrick Coin (Patrick Coin) – Photograph taken by Patrick Coin, CC BY-SA 2.5, commons.wikimedia

Zo zien de gestolen vogels er uit.
Zo zien de gestolen vogels er uit.

Bekijk ook

De zingende en stinkende vogelkooien van Java

Vogels kijken in de oerwouden van Indonesië is geen peulenschil. Het kost je dagen om ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *