vrijdag 13 december 2019
Homepage | foto & film | Webcams Beleef de Lente gaan 7 maart weer aan!

Webcams Beleef de Lente gaan 7 maart weer aan!

Het 11e seizoen van www.beleefdelente.nl staat voor de deur. Noteer in de agenda: dinsdag 7 maart gaan de vogelwebcams aan! Aan het einde van een special die VARA’s Vroege Vogels op NPO2 uitzendt over Beleef de Lente gaan de camera’s open. Dat zal rond 20.00 uur zijn. Vanaf dat moment kan iedereen weer live meegenieten met het liefdesleven van de vogels. Beleef de Lente van Vogelbescherming trekt jaarlijks zo’n miljoen trouwe kijkers.
Dit jaar volgt www.beleefdelente.nl een aantal toppers van vorig jaren. Naast de bosuil zijn dat de kerkuil, slechtvalk, steenuil en ooievaar. Daarnaast zijn er nieuwe vogelsoorten te bewonderen. Welke dat zijn, houden we nog even geheim.

Behalve de live-beelden zijn op www.beleefdelente.nl dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien en per vogel wordt een weblog bijgehouden door deskundigen. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en hun vragen kunnen stellen aan de kenners.

Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland is al jaren een groot succes. Jaarlijks volgen rond de 1 miljoen mensen de vogels tijdens het broedseizoen, een groot deel daarvan zelfs dagelijks.

bron: Vogelbescherming

Het kerkuilen echtpaar dat al optrad voor één van de camera”s

Bekijk ook

Mysterieuze massadood van spreeuwen zet politie voor raadsel

Wie weleens naar de Duitse Netflix-serie ‘Dark’ heeft gekeken, krijgt vast kippenvel door verder te ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *