dinsdag 16 juli 2019
Homepage | inheemse vogels | Watervogels vaak hinderlijk aanwezig

Watervogels vaak hinderlijk aanwezig

De aanwezigheid van watervogels bij de Espelervaart in Emmeloord wordt door een kwart van de wijkbewoners als hinderlijk ervaren.

Zij storen zich omdat ganzen gakkend op ze afkomen, de vogelpoep op straat en vinden dat de vogels de verkeersveiligheid negatief beinvloeden. Overigens vindt 43 procent van de bewoners in de wijk de vogels wel leuk. Dit blijkt uit een studie van Femke Bruil die Toegepaste biologie studeert aan het Groenhorst in Emmeloord.

Zij heeft de populatie in beeld gebracht en enquêtes gehouden over hoe de vogels ervaren worden. Ook op andere locaties is niet iedereen evenblij met de aanwezigheid van vogels, maar ligt het percentage dat de vogels hinderlijk vindt met 15 procent beduidend lager. Om de acceptatie van watervogels in Espelervaart te vergroten en problemen te verkleinen adviseert Bruil de gemeente Noordoostpolder een deel van de populatie te verplaatsen. Uit haar studie blijkt ook dat de ruimte voor de vogels daar te klein is.

bron:denoordoostpolder.nl

Bekijk ook

Wildredders in gebruik genomen

Maatschap Aelmans uit Colmont heeft een van de eerste wildredders ontvangen. Daarmee moet worden voorkomen ...

3 opmerkingen

  1. Je hebt overal seikers. Helaas hebben die meestal ook nog eens de grootste bek en krijgen ze vaak hun zin ook nog. Door dit type mensen zijn al heel wat dieren onnodig verdreven , gedood en van hun nestgelegenhied beroofd.

  2. Ja maar het zijn vaak de mensen die straten verderop wonen ? Die er geen last van hebben ,en dan tegen sputteren.
    Vogels zijn prachtig ,maar scheefgroei niet ,ganzen horen niet massaal in de woonwijk ,net als koeien en geiten en schapen ,dit soort dieren horen buitenaf.
    Mensen hebben geen problemen met een koppel ganzen ,maar op het moment dat er ieder jaar een aantal jongen geboren worden ,en blijven ,moet je eens afvragen wat je ermee gaat doen.
    Natuur beschermers die in een andere wijk wonen ,weten het meestal wel ,laten lopen.maar op het moment dat ze hinderlijk worden ? Deze domme ganzen ,moet je voor een oplossing zoeken,ja en vaak is dat niet wat de beschermers uit de andere wijk willen.

  3. Hup,in ganse pas naar Coevorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *