zondag 5 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | Wat wordt de Nationale Vogel van Nederland?

Wat wordt de Nationale Vogel van Nederland?

who

zondag 28 juni 2015 09.09

Vroege Vogels organiseert samen met Vogelbescherming Nederland de Verkiezing van de Nationale Vogel. Dat is zojuist bekendgemaakt in Vroege Vogels op NPO radio1. Nederland wordt opgeroepen (om) te stemmen op een longlist van 28 vogels. Iedereen kan 3 vogels kiezen, aan de hand waarvan in de zomer een shortlist wordt samengesteld.
De Britten kozen onlangs voor de roodborst, in de VS koesteren ze uiteraard de Amerikaanse zeearend en de Fransen zien hun nationale gevoel weerspiegeld in de haan. Vroege Vogels en Vogelbescherming Nederland vinden dat ook de inwoners van Nederland recht hebben op een nationale vogel.
Staatssecretaris Dijksma reageert enthousiast: ‘Ik vind de verkiezing een prachtig initiatief. Vogels maken een belangrijk deel uit van de Nederlandse biodiversiteit, dus die verdienen ook speciale aandacht. Ons land heeft heel veel verschillende vogels. Het wordt voor de mensen nog een lastige keuze!’.
Door het afwisselende landschap fungeert Nederland voor veel vogelsoorten als thuishaven en daarbij is ons land een belangrijke schakel in vogeltrekroutes. Vogels zijn voor iedereen zichtbaar en belangrijk in onze directe leefomgeving maar desondanks heeft Nederland geen Nationale Vogel.
Vroege Vogels vindt dat daar verandering in moet komen door Nederland te vragen: Welke vogel representeert onze identiteit, met welke vogel voelen wij ons als land het meest verbonden, kortom: welke vogel dragen wij in ons hart?
Heel Nederland kan meedoen met de Verkiezing van de Nationale Vogel.

Deze link moet u hebben: http://vroegevogels.vara.nl/Nationale-Vogel.1134.0.html

Bekijk ook

Online handel wilde dieren in Nederland niet altijd legaal

Samen met TRAFFIC, IFAW en Interpol deed het Wereld Natuur Fonds vorig jaar onderzoek naar ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *