dinsdag 25 februari 2020
Homepage | inheemse vogels | WAKE VOOR 23.000 BIJ BRAND OMGEKOMEN KIPPEN

WAKE VOOR 23.000 BIJ BRAND OMGEKOMEN KIPPEN

Actiegroep Burning Souls gaat zondagmiddag samen met leden van de Partij voor de Dieren en dierenartsenorganisatie Caring Vets de ‘gruweldood’ herdenken van 23.000 kippen in de Midden-Limburgse plaats Ospel. Deze kippen kwamen donderdag bij een hevige stalbrand om het leven.

Vreedzame wake voor kippen
Uit het hele land zijn mensen van plan af te reizen naar Ospel om er een vreedzame wake te houden bij het erf waar de kippen zijn verbrand. Ook worden er bloemen neergelegd.

Onder meer fractievoorzitter Pascale Plusquin van de Limburgse afdeling van de Partij voor de Dieren houdt er een toespraak. Ook een vertegenwoordiger van Caring Vets spreekt de deelnemers toe. Caring Vets vertegenwoordigt ruim 130 dierenartsen. Organisator Burning Souls voert campagne ter voorkoming van stalbranden.

Bron: ANP

Bekijk ook

Verstoten moedervogels echt jongen die naar mens ruiken?

Vogeltjes die uit het nest zijn gevallen, moet je nooit oppakken. Want, zo gaat het ...

1 opmerking

  1. Hopelijk heeft men ook begrip voor deze mensen die het overkomen is.
    Men zal beter moeten zorgen dat ook deze stallen.evenals andere stallen een bete4 noodplan hebben.voor dit soort calamiteiten. Het moet in 2018 niet me3r nodig zijn dat dit zo groot schaking nog kan gebeuren.
    Maar de partij voor de dieren heb ik de afgelopen 10 jaar niet gehoord bij de oostvaarderplassen. Of lagen ze toen te slapen.
    Nee aandacht maakt stemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *