maandag 25 mei 2020
Homepage | uitheemse vogels | Wagenings verpleeghuis Pieter Pauw bedolven onder vogels

Wagenings verpleeghuis Pieter Pauw bedolven onder vogels

WAGENINGEN – Afgelopen zondag deden vrijwilligers van verpleeghuis Pieter Pauw uit Wageningen bij ‘Gelderland Helpt’ een oproep voor vogels voor in de volière in het tehuis. En met groot succes. De aangeboden vogels vlogen de vrijwilligers om de oren. Bewoners zijn er nu al blij mee.
De bewoners komen soms meerdere keren per dag de vogels opzoeken om een praatje te maken. Zoals bewoner Piet Breukel. ‘Elke dag sta ik hier een tijdje te kijken’, zegt Piet terwijl hij glimlachend naar de groene kanarie kijkt. ‘En ze weten ook dat ik er sta, dat merk ik gewoon. Als er één dood gaat, ben ik ook bedroefd.’

Vinken, kanaries en parkieten
Omdat de vogeltjes veel bij de bewoners teweeg brengen, deed het personeel van het verpleeghuis een oproep voor vogels. Met name voor de kanarie en de parkiet, want die zochten een nieuw maatje. En met succes! De vijf zebravinken, een kanarie en een Catharina parkiet krijgen nieuwe huisgenoten.
Reacties
Na de oproep kwamen er ontzettend veel reacties binnen bij de redactie van Gelderland Helpt. Zoals het bericht van John uit Zevenaar, die nog een Catharina parkiet heeft. Het mannetje van het stel overleed eerder, waardoor het vrouwtje allen zat. John blij als zij een nieuw koppel kan gaan vormen. En een bericht van Ilse, die opgegroeide met vogels en Piet er graag een plezier mee doet.

Vrijwilliger Christa gaat zaterdagmiddag drie Catharina parkieten ophalen in Duiven. ‘We konden wel twintig kanaries krijgen,’ vertelt Christa. ‘We nemen er nu ook één van een familielid, 2 kleurkanaries uit Rheden en er worden er ook nog vier gebracht uit Loenen.’

bron:omroepgelderland

Een catharinaparkiet is een van de nieuwe gasten

Bekijk ook

Politie Haaksbergen vangt loslopende nandoe, maar eigenaar is nog spoorloos

HAAKSBERGEN – Aan de Eppenzolderveldweg in Haaksbergen is deze woensdag een nandoe gevonden. De politie ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *