zondag 5 juli 2020
Homepage | wetenswaardigheden | WAARSCHUWING !

WAARSCHUWING !

Van een liefhebber uit het zuiden van ons land kregen wij het volgende bericht.
Op zijn verzoek plaatsen wij dit graag.

Er zijn op het ogenblik in het zuiden van het land zgn. handelaren bezig, die op een geraffineerde manier vogels stelen. Het lijkt een crimineel netwerk te zijn.

Via Marktplaats en/of Facebookgroepen komen ze aan de advertenties en vaak ook aan de adressen van vogelliefhebbers,  die hun vogels te koop aanbieden.
Er wordt soms ook met een Belgisch 06 nummer gebeld(begint met 0032). De zgn. belangstellende koper noemt een alias naam  om een afspraak te maken.

Hij komt vervolgens bij de verkoper aan de deur. Bekijkt de vogels, maar ziet er toch van af. Hij houdt de vogelliefhebber voor het huis nog een tijd geanimeerd aan de praat. Zijn handlanger is inmiddels naar de achterzijde van het huis gelopen en probeert bij de volière te komen. Het vervoerkooitje en netje om de vogels uit te vangen in de aanslag. Soms wordt dit verhinderd doordat er goede beveiliging is zoals een waakhond of anders.

Oplettende buren kunnen ook uitkomst bieden. Maar vaak hebben de dieven succes.
Het komt ook voor dat ze eerst poolshoogte komen nemen, hoe de beveiliging e.d. er uit ziet en dan later terug komen om de vogels te stelen.

Onlangs kon degene die de vogels wilde uitvangen worden overmeesterd door samenwerking van de waakhond en een oplettende buurman en worden uitgeleverd aan de politie. De identiteit is bekend aan degene waarvan de vogels het doelwit waren, maar vanwege de wet op de privacy mag deze niet als waarschuwing door hem bekend worden gemaakt.

Wij willen iedereen er met nadruk op wijzen, toch vooral oplettend te zijn. Ga er niet zonder meer vanuit dat iedereen wel te vertrouwen is.
dief

Bekijk ook

Getalenteerde papegaai heeft onverwachte reactie als hij Pavarotti op tv ziet (video, geluid aan)

foto ter illustratie   Het is bekend dat papegaaien intelligente en vermakelijke vogels zijn, met ...

1 opmerking

  1. U spreekt over de wet privecy. Wij kennen in Nederland geen speciale wet op de privecy. Wel een wet bescherming persoons gegevens U kunt zo iemand toch wel omschrijven zonder dat de naam van de dader genoemd hoeft te worden. Ook daarmee helpt u de andere vogelliefhebbers tegen deze diefstallen.Ala oud politie ben ik nog nooit een wet op de privecy tegengekomen. Men verschuilt zich hier maar al te vaak achter terwijl er gee expliciete wet in Nederland bestaat.
    Dus ik Zoë zeggen geen foto of naam ,maar beschrijf deze personen tot in detail. Dit werkt zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *