donderdag 12 december 2019
Homepage | inheemse vogels | Vrouwtjespauw dierenweide al een week zoek

Vrouwtjespauw dierenweide al een week zoek

WOERDEN – Ook in de dierenwereld hebben echtparen soms even een pauze nodig. De vrouwtjespauw van dierenweide Kukele-boe is echter al een week spoorloos verdwenen en dat loopt inmiddels gierend uit de klauwen bij verzorgers en de achtergebleven mannetjespauw.

De trotse pauw van de Brediusboerderij mist zijn levensgezel hoorbaar volgens een medewerkster van de dierenweide die mensen in de omgeving wil oproepen even in de tuinen en bosjes te kijken. “Mogelijk zit ze ergens eieren uit te broeden”, zegt medewerkster Sharon die de dagelijkse verzorging van de dieren op zich neemt.

Het is niet voor het eerst dat de gevederde vogel gevlogen is. “De laatste tijd deed ze het niet meer omdat haar veren geknipt zijn”, zegt Sharon. “Vroeger werden we weleens gebeld dat ze weer ergens in een tuin liep. Ik heb het nu een week aangekeken maar begin me nu wel zorgen te maken. Ze reageert niet op de lokroep van het mannetje. Dat is vreemd.”

Het signalement is vrij duidelijk. Een pauw is geen dier dat voorkomt in de Nederlandse natuur. Mocht u het dier, dat overigens geen naam heeft, ergens aantreffen. Neem dan even contact op met Kukele-boe of Sharon.

bron: Dichtbij.nl

Het hennetje van de pauw
Het hennetje van de pauw

Bekijk ook

Kat vangt nieuwe vogelsoort voor België

Voor veel vogelaars is de Roodkeelnachtegaal een soort van heilige graal: een mythische soort die ...

2 opmerkingen

  1. De afbeelding is van een mannetjes pauw.

  2. Ach zit gewoon een week in retraite, lekker bij de nonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *