maandag 22 juli 2019
Homepage | uitheemse vogels | Vroege vogel in Erica: witkuifkaketoebaby

Vroege vogel in Erica: witkuifkaketoebaby

Het komt haast nooit voor dat kaketoes in de winter eieren liggen. Niettemin heeft World of Birds in Erica sinds kort een heuse witkuifkaketoebaby in de couveuse liggen.

De ouders van dit jong zijn nog onervaren met het grootbrengen van jongen, ook al zijn ze al respectievelijk 17 en 24 jaar oud. Zen hebben vele jaren als huisdier geleefd en zitten al ruim 5 jaar in de opvang in Erica. Nog niet zo lang geleden ontdekten ze elkaar in de groep en die nieuwe liefde betaalde zich op een verrassend moment uit.
Broedmachine
Helaas deden de onervaren ouders iets te wild met het ei waardoor er scheurtjes in zaten. Daarom is besloten het in de broedmachine te leggen en het jong met de hand groot te brengen. Bij de geboorte woog het 16 gram.
Deze geboorte is een belangrijke bijdrage voor het in stand houden van deze soort, het is pas de tweede keer in het bestaan van World of Birds dat er een jonge witkuif is geboren. De laatste stamt uit 2008. Die kwam wel gewoon in juni uit het ei, zoals normaal is bij deze vogelsoort.
Met uitsterven bedreigd
De witkuifkaketoe komt van oorsprong uit Indonesië en is een van de grootste kaketoesoorten. Het volwassen gewicht ligt rond de 600 gram. Deze soort is in de vrije natuur met uitsterven bedreigd mede door houtkap en illegale wildvang.

De jonge witkuifkaketoe en de rest van de vogelcollectie is zondag tussen 11 en 15 uur te bewonderen tijdens een open dag bij World of Birds aan de Warmoesweg 11. Het is zelden dat de organisatie haar deuren voor het publiek opent.

bron:dvhn.nl

Bekijk ook

Pinguïns kraken sushibar ( met video)

In de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington is de politie druk geweest met het weren van een ...

2 opmerkingen

  1. Blijf bij het verhaal.dat een vogelopvang?? Géén vogels fokt.
    Dus dit is een vogelhouder? Net zoals veel anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *