zaterdag 14 december 2019
Homepage | overige | Vreemde vogel verdwaalt in Hardenberg

Vreemde vogel verdwaalt in Hardenberg

Sinds zaterdagavond 29 april verblijft in het Vechtpark in Hardenberg een flamingo. Het gaat om een kruising van een Europese en een Chileense flamingo.

Het betreft een vogel uit 2015 en hij komt vanuit het Duitse natuurgebied Zwillbrok.

Het Zwillbrocker Venn is een natuurgebied in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, vlak over de Nederlandse grens. Het natuurgebied beslaat ongeveer 157 ha in oppervlakte.

Het natuurgebied omvat zowel bos als moerasgebied. In het natuurgebied broeden meer dan honderd verschillende vogelsoorten. Het Zwillbrocker Venn herbergt de grootste kokmeeuwenkolonie van Duitsland, met circa 16.000 getelde dieren. Het is tevens de wereldwijd meest noordelijk gelegen broedplaats voor een kolonie van ongeveer veertig flamingo’s.

bron:Hardenberg.nu


Deze flamingo’s werden al eerder gesignaleerd in Zeeland.

Bekijk ook

Wie lijmt er cowboyhoedjes op de duiven van Las Vegas?

Ongeveer een week geleden vielen ze een bewoner van Las Vegas voor het eerst op: ...

1 opmerking

  1. Straks krijgen de vogel liefhebbers weer een reactie van de natuurbeschermers? Dat men deze eieren uithaald ,en voor heeeel veel geld verkoopt ,en deze daar dan ook weg komt .
    Ja we hebben een paar liefhebbers met flamingo s in nederland ,al een tiental jaren,
    Dit is waarschijnlijk ook de reden dat men nu een populatie in duits/nederland heeft ,de meest noordelijke populatie,die zich in stand houd ,met wisselende resultaten ,ook hier hebben de vossen ,en marterachtige dieren veel invloed op de eieren en jonge flamingo s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *