donderdag 16 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | Voor drugssmokkel ingezette duif gepakt in gevangenis Costa Rica

Voor drugssmokkel ingezette duif gepakt in gevangenis Costa Rica

Bewakers van een gevangenis in Costa Rica hebben een duif gevangen, die werd gebruikt om cocaïne en cannabis naar binnen te smokkelen. De drugs zaten in een klein dichtgeritst zakje, dat om de borst van het dier was gehangen.
Dat meldt Sky News vrijdag.

De vogel had zo’n veertien gram cocaïne en minstens die hoeveelheid aan cannabis bij zich. Volgens Costa Ricaanse media had de drugs een straatwaarde van zo’n 250 euro.

Bewakers van de gevangenis La Reforma in San Rafael, in de provincie Alajuela, zagen de duif dinsdag landen in de centrale hal. Daar wisten ze het dier te pakken te krijgen.

Volgens een woordvoerder van de gevangenis waren de drugs bedoeld voor een gevangene, die de duif mogelijk heeft geleerd om als koerier te fungeren.

Katten en honden
De directeur van de gevangenis zei dat de vangst van het dier aantoont dat het land waakzaam moet zijn voor drugshandel. “Drugssmokkelaars gebruiken onvoorstelbare manieren om hun wreedheden te bereiken”, aldus Paul Bertozzi. “Dit is niet iets nieuws. In het verleden hebben smokkelaars ook al katten en honden gebruikt om drugs de gevangenis in te smokkelen. Nu lijkt het erop dat ze duiven hebben ingezet.”

Hoewel het de eerste keer is dat Costa Ricaanse autoriteiten met een dergelijk incident te maken hebben gekregen, is het inzetten van duiven voor het smokkelen van drugs al vaker gebeurd: in 2011 in Colombia en in 2013 in Argentinië.

De duif zelf is meegenomen naar een dierentuin. De verwachting is dat het dier de rest van zijn leven achter de tralies van een kooi zal blijven, aldus Sky News.

Bron: NU.nl
foto: “Postduif”. Licensed under Publiek domein via Wikimedia Commons –

Postduif

Bekijk ook

Hoe klinkt een kneu en vooral ook, hoe ziet hij er uit(met video)

De kneu kneutert, krast en babbelt tevreden voor zich uit en vooral ook door elkaar ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *