zaterdag 4 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | Voor de tweede keer in korte tijd maakt de Leidse Partij voor de Dieren (PvdD) melding van dierenkwelling.

Voor de tweede keer in korte tijd maakt de Leidse Partij voor de Dieren (PvdD) melding van dierenkwelling.

LEIDEN Ditmaal betreft het een vogelnest bij de Huigbrug dat door werklui tijdelijk werd verplaatst wat een of meer kuikens niet overleefden. ’Was het schoonspuiten van de brug zo dringend dat er niet gewacht kon worden totdat dit nest uitgevlogen was?’ Dat vraag de fractie van de PvdD in een brief aan het stadsbestuur. Omstanders bij de brug tussen Huispark en Maresingel fotografeerden het verplaatste nest en een dood kuiken, en speelden de afbeeldingen door naar de PvdD. Die spreekt er nu schande van en wil het betreffende schoonmaakbedrijf berispen. ’Is het college bereid om van dit bedrijf verbeteringen in de omgang met in het wild levende dieren te eisen?’ Eerder deze maand kwam de dierenpartij in het geweer tegen het vangen van duiven op het Kooiplein. De winkeliers hadden last van de vogels en schakelden de firma Duke Faunabeheer in. Medewerkers van dat bedrijf vingen de duiven met netten om ze vervolgens te doden. Het stadsbestuur reageert later dit jaar op de vragen en opmerkingen.

bron/citaat:Leidschdagblad
foto: eerder geplaatst

Bekijk ook

Nieuw licht op zingende mannetjesmezen

Alles wat we altijd dachten te weten over de zang van de koolmees is nu ...

2 opmerkingen

 1. Misschien dat de leden van deze partij zelf de boel kunnen schoonmaken zonder verstoring van dieren of planten.

 2. Ben het helemaal met de vorige schrijver eens

  Een ramp voor de mensheid en dier.denk maar eens aan de vrije uitloop kippen nu.ook de oostvaarderplassen heb ik hun nooit over gehoord.
  Ja nu .toen er camera’s aanwezig waren.
  Toen kwamen ze er maar de afgelopen 10 jaar ? Niets van gehoord.
  Ja dit soort dingen .Maar geeft vaak het denkvermogen aan.
  Niet dat wij de plicht niet hebben om voor onze dieren te zorgen.deze verantwoordelijkheid moet aangepakt worden als het misgaat.
  Maar wel kijken hoe en waarom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *