maandag 15 juli 2019
Homepage | overige | Voor de storm had hij meer dan 30 vogels.

Voor de storm had hij meer dan 30 vogels.

Totdat de westerstorm donderdag voorbij raasde, had Chris Croonen uit Afferden meer dan dertig vogels. Alle parkieten en een paar kanaries ontsnapten uit de omgewaaide volière. Eén kanarie heeft hij inmiddels teruggevonden.

Het was rond elf uur ’s ochtends toen Croonen een filmpje kreeg van zijn vrouw. Daarop zag hij het dakleer van hun tuinhuis afwaaide. Meteen ging hij naar huis toe. Hij woont slechts op vijf minuten afstand van zijn werk. Maar voordat hij thuis was, was ook al de volière omgewaaid.
De kanaries, op drie na, zaten nog in een hoekje van de kooi. Alle zestien parkieten waren weg. In de hoop ze terug te vinden, plaatste Croonen een bericht op Facebook. Ook belde hij de Dierenambulance op. ,,Eén kanarie heb ik inmiddels terug. Die zat bij de buren een paar huizen verderop. Hopelijk worden de andere ook nog gevonden.”
Op meerdere plekken in Maas en Waal wisten dieren te ontsnappen tijdens de harde wind. Zo ook bij het Wijchense woonzorggebouw De Passerie. Daar schuilden zelfs vier kippen en vijf siervogeltjes even op het toilet, nadat hun volière in de tuin bij het gebouw was omgeblazen.
Omstanders en personeel vingen de dieren, onder meer door er jassen overheen te gooien, en in overleg met mensen van de Dierenambulance werden ze even in de wc opgesloten. Twee siervogels hadden minder geluk: de wind nam ze mee en ze zijn vooralsnog spoorloos.
Inmiddels heeft een liefhebber uit Nistelrode de vogels onder zijn hoede genomen, tot de volière gerepareerd én verankerd is.

bron:Gelderlander.nl

Bekijk ook

Americahal, jarenlang het domein van VOGEL, krijgt tweede leven

De gemeente Apeldoorn en Boverhoff Sloopwerken starten binnenkort met de circulaire demontagesloop van de Americahal. ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *