vrijdag 6 december 2019
Homepage | inheemse vogels | Volwassen zwanen verdwijnen, jongen blijven alleen achter

Volwassen zwanen verdwijnen, jongen blijven alleen achter

De Politie Pijnacker Nootdorp Delfgauw twitterde vandaag dat sinds een paar dagen verdwijnen er volwassen zwanen, de jongen worden achtergelaten, Iets gezien of gehoord? Bel 0900-8844
Jonge zwanen
Jonge zwanen blijven een heel jaar bij hun ouders. Voor vogels is dat erg lang. De jongen verlaten wel spoedig het nest en kunnen na 4 tot 5 maanden vliegen. De meeste jongen komen begin juni uit het ei, nog geheel niet toe aan zelfstandigheid.
Wie
Struin je internet af dan kom je tegen “Het komt regelmatig voor dat de dieren uit het water worden gevist, er is goed geld mee te verdienen “ Is het een stroper? Dus de vraag is, kijk goed om je heen en verwittig direct de politie.
Partij van de Dieren
Ook Carla van Viegen van De Partij voor de Dieren is ongerust over de berichtgeving over het verdwijnen van volwassen zwanen, waarbij de jongen alleen worden achtergelaten. Ook zei roept de bewoners op alert te zijn vooral in de vroege ochtend of de late avond !

bron:pijnacker=nootdorp.tv

Zo hoort het te zijn

Bekijk ook

Met veel ecosystemen in Nederland gaat het niet goed

Met 46 van de 52 ecosystemen die Nederland in Europees verband geacht wordt te beschermen, ...

2 opmerkingen

  1. Ja vakantie tijd .het is prettig om zonder jongen op vakantie te gaan?
    Net mensen.

  2. Rob Bastiaansen

    Ik les net in t NRC ,11 juli pag 11 Binnenland ,ook al over zwaneneieren roof in Dordrecht , Krimenerwaard zwanenenmishandeling , zou er een verband zijn ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *