dinsdag 10 december 2019
Homepage | vogelverenigingen | Volièrevriend houdt zaterdag 65e vogelmarkt in de IJsselhallen

Volièrevriend houdt zaterdag 65e vogelmarkt in de IJsselhallen

KAMPERPOORT – De Zwolse Vogelclub ‘de Volièrevriend’ heeft voor zaterdag 18 februari de 65e editie van de Zwolse Vogelmarkt in de IJsselhallen georganiseerd.
De markt beslaat een oppervlakte van 10.000 vierkante meter en 2.500 strekkende meter aan schragen. Met meer dan vijfhonderd standhouders en ruim vijfduizend bezoekers is het de grootste markt van West-Europa en wellicht van de gehele wereld. Tijdens de markt zijn er onder aansturing van de marktcommissie zeventig vrijwilligers aan het werk om alles in goede banen te leiden. Er wordt nauw samen gewerkt met een dierenarts, een groep security-medewerkers , EHBO, de GGD en de medewerkers van de IJsselhallen.
Bezoekers kunnen uren ronddwalen langs de verschillende schragen met daarop tienduizenden wettelijk toegestane vogels die te koop worden aangeboden, maar ook toebehoren zoals voeding, huisvesting, lectuur en overige benodigdheden. Uit de grote belangstelling vanuit het buitenland, waaronder met name België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland, Spanje Portugal, Polen, Tjechië en Denemarken, blijkt volgens de Vogelvriend dat de Zwolse Vogelmarkt internationaal hoog staat aangeschreven.

bron:deswollenaar

ijsselhallen

Bekijk ook

Doordeweeks werkt hij als timmerman in het weekend is hij vogelkweker

Door de week werk je voor de baas. Zet je ’s avonds de wekker en ...

2 opmerkingen

  1. De mooiste Vogelmarkt van Europa.al zullen de linkse partijen en de opvang uitheemse dieren (aap) hier weer trachten een heel andere invulling aan te geven.
    Deze vinden het aanbieden in kleine kooitjes een ramp
    Een ramp is het als je ze in grote Kooien zet voor de verkoop dan krijg je veel ongelukken.vliegen tegen de wanden.
    Maar dat zal deze mensen een worst zijn .aangevoerd door stichting aap en de natie dier houders die alles willen verbieden .met in de kielzog de staatsecretaris van de PvdA. Die de opdracht van stichting aap uitvoert zoveel mogelijk verbieden.
    Weet je in ieder geval waar je niet op stemmen moet

  2. Had ook liever een staatssecretaris gezien die van alle markten thuis was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *