zondag 31 mei 2020
Homepage | vogelverenigingen | Vogelvereniging Westland officieel van start

Vogelvereniging Westland officieel van start

Met de start van het nieuwe jaar is er ook een nieuwe vereniging van start gegaan: Vogelvereniging Westland. De nieuwe vereniging is ontstaan uit de Westlandse Vogelvrienden uit Naaldwijk, de Liervogel uit De Lier en de Edelzanger uit Monster-Poeldijk. Vanwege het teruglopend aantal leden bekeken de verenigingen of zij konden samenwerken. De afgelopen twee jaar werd al een gezamenlijke vogelshow gehouden en daarna werd een nieuw bestuur gevormd.
Dat er binnen de Vogelvereniging Westland veel kwaliteit is bleek wel op de districtstentoonstelling in Heerjansdam afgelopen december. 6 van de 7 leden die daar vogels hadden ingezonden vielen in de prijzen. Goud was er voor Ton Zuiderwijk, René van Dijk, Jan van Wingerden, Michel van Es en Jaap van der Starre. Zilver was er voor Johan van der Starre.

Op donderdag 18 januari wordt de eerste ledenvergadering gehouden in gebouw Hof van Heden, Dijkweg 20 in Naaldwijk. De aanvang is 19.45 uur. Zie ook www.vogelverenigingwestland.nl.

bron:hethelewestland

Bekijk ook

BELANGRIJKE AANVULLING CORONA EN DE NBVV

De regels rond wat wel en niet mag zijn kennelijk onduidelijk. De bond legt dat ...

4 opmerkingen

 1. Toekomstperspectief voor onze mooie hobby.

 2. Net zoals bij vogels die in gevangenschap worden gehouden/gekweekt is/zijn er nieuw – vers bloed nodig.
  Zonder nieuwe – jeugdige leden (vogelliefhebbers) is onze mooie hobby ten dode opgeschreven.
  In de volksmond betekent dit: ” een stille dood”.

  Eind van het jaar, begin van het jaar, is doorgaans de periode van statistieken, vaststellingen.
  Enkele opmerkelijke vaststellingen:
  Het % nieuwe- jeugdige leden bij hobby reptielen/ampfibieen ligt merkelijk hoger dan bij onze mooie hobby, en waardoor de gemiddelde leeftijd daalt. Terwijl de gemiddelde leeftijd bij onze mooie hobby in de laatste 10 jaar indrukwekkend is gestegen.
  Zelfs de hobby roofvogels doet het duidelijk beter dan onze mooie hobby.

  Nogmaals een bewijs dat het niet alleen te maken hebben met de vergrijzing binnen onze mooie hobby. Maar ook bij het jaren lange beleid van onze mooie hobby.
  Het zogenaamde kanarie-beleid.
  Kanaries bezitten ook vleugels.
  Waarom dan kanaries houden/kweken in al of niet kleine kooien.

  Jonge -jeugdige vogelliefhebbers willen daar niet langer mee vergeleken worden. En hebben onder andere geen, of bijna geen, interesse meer voor kanaries.

  Onze mooie hobby heeft in de eerste plaats een nieuw beleid nodig, en waar de jongste leden er rechtstreeks bij het beleid van onze mooie hobby betrokken worden.
  Geef hen een leidende functie binnen onze mooie hobby.
  Zoals het op sommige plaatsen al van toepassing is.
  Italie:
  Voor de eerste maal een jong-jeugdig hoofdbestuur.
  Hongarije:
  Een overkoepelende organisatie-vogelbond, verantwoordelijk voor alles wat te maken hebben met vogelringen, wetgevingen, maatregelen, vraagprogramma/standaardeisen, etc.
  Belgie:
  Waalse vogelbond met het groots aantal leden, ook toename jeugdige leden.
  AOB: voor de eerste maal een Franstalig hoofdbestuur.

  PS. Waarom worden COM Mondial niet georganiseerd in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Belgie/Waals-Brussel Gewest?
  In de eerste plaats vanwege overheidsmaatregelen – wetten.

  Eens benieuwd of straks de Nederlandse organiserende vogelbond nu wel vogels in lopers tijdens COM Mondial Zwolle kan/zal verbieden. Wat de organistie COM Mondial Rosmalen niet kon. En wat een vernedering, een kaakslag, was voor allen die onze mooie hobby beoefenen. In de eerste plaats de Nederlanders.
  Bij dergelijk beleid willen jeugdige vogelliefhebbers zich niet mee vergelijken.

 3. Omdat kanaries in kleine kooien kunnen worden gekweekt(hoeft niet)heeft de jeugd geen interesse meer,wat een broodje aap verhaal,als ik dan zie dat bij onze voetbalclub de jeugd elftallen toe neemt en de senioren met 2/3 afneemt(veld te groot?) kun je wel constateren dat vogels houden voor de jeugd niet cool is.De doelgroep kan dan zijn bv de gestopte sporters die een hobby zoeken,maar er zijn meer kapers op de kust bv biljarten e.d.Die aanfluiting in Rosmalen zal nog wel een poosje nadreunen er is maar éénmalig de vruchten van geplukt wat over is gebleven zijn de zure appels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *