vrijdag 19 juli 2019
Homepage | inheemse vogels | Vogelvanger aangehouden

Vogelvanger aangehouden

De politie heeft maandag een 37-jarige man uit de gemeente Delfzijl aangehouden voor het in bezit hebben van een beschermde inheemse diersoort.

Tijdens een gezamenlijke controle van het Team Milieu van de politie en een inspecteur Natuurwetgeving van de provincie Groningen werd geconstateerd dat de man in zijn tuin een klepval had staan. De klepval was vangklaar opgesteld. Daarbij werd gebruik gemaakt van een putter (Carduelis carduelis) als lokvogel. Omdat er sprake is van wildvang (het vangen van wilde vogels uit het wild voor de handel) is er een strafrechtelijk onderzoek opgestart.

Kwetsbare periode
Deze periode, begin juni, is een kwetsbare periode voor vogels vanwege het broedseizoen. Vogels die aanwezig zijn in de omgeving zijn standvogels en hebben hun nest in de nabije omgeving. Wanneer oudervogels worden gevangen betekent dit dat jonge vogels op het nest sterven aan gebrek van voedsel of eieren die niet worden uitgebroed. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft geconstateerd dat het vangen van vogels nog veelvuldig voorkomt en dat het een lucratieve handel betreft.

bron: politie.nl

Politie-logo-op-mouw

 

Bekijk ook

Bestuur en oppositie zien duivenvangst helemaal anders

Het schepencollege maakt dit jaar maar liefst 13.575 euro vrij voor het vangen en doden ...

1 opmerking

  1. Het vangen van de vogels in de broedtijd,is en blijft een zeer kwalijke zaak.
    Dit mag wat mij betreft ook hard aangepakt worden.
    Dat er in de tijd van doortrekken in de winter eens een Putter wordt gevangen ,vind ik dan weer een ander verhaal ,mits het niet voor de handel is.maar hier zal dan wel weer een beschermer optreden die vind dat vogel houder moordenaars zijn.
    Wat ik dan weer niet vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *