maandag 27 januari 2020
Homepage | regelgeving | Vogeltuin met sluiting bedreigd

Vogeltuin met sluiting bedreigd

MIDDELBURG – Utropia, de tropische planten- en vogeltuin in Middelburg, verzet zich tegen een gedwongen sluiting.
Vandaag dient in Middelburg een rechtszaak waarin het bedrijf tijd vraagt om de gesprekken met geldschieters voor nieuwbouw af te ronden. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland wil dat Utropia dichtgaat. De vogeltuin wordt al sinds de opening in 2004 gedoogd, omdat de huisvesting tijdelijk zou zijn.

De RVO gaat – namens het ministerie van Economische Zaken – over de dierentuinvergunning en heeft er na al die jaren geen vertrouwen meer in dat het plan voor een nieuwe dierentuin aan de N57 bij Ramsburg werkelijkheid zal worden. En het pand waarin de pakweg driehonderd tropische vogels en vissen leven, voldoet volgens de RVO niet aan de eisen: te donker, te weinig zonlicht en in sommige gevallen te kleine kooien.

Eigenaar Ricardo Brasser van Utropia erkent dat de huidige omstandigheden niet optimaal zijn. Maar het dierenwelzijn van de vogels is niet in het geding, benadrukt zijn advocate Carolien de Snoo. Het is dus ook niet nodig om Utropia per direct te sluiten, vindt De Snoo. Zij verwachten uiterlijk eind dit jaar te weten of de nieuwbouw kan doorgaan. Brasser heeft gisteren nog gesproken met een geldschieter. Nieuwbouw kost volgens de eigenaar ongeveer anderhalf miljoen euro.

bron: pzc.nl
foto: “Ara glaucogularis-2” by Original uploader was Robert01 at de.wikipedia

Blauwkeelara
Blauwkeelara

Bekijk ook

Heterdaadje! Vrouw voert vogels en krijgt standje (en de volgende keer een boete)

Een vrouw die  vogels ging voeren aan de Lepelaarsingel in Rotterdam-Carnisse heeft een standje gekregen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *