zaterdag 14 december 2019
Homepage | inheemse vogels | Vogeltje, wat zing je… irritant! Kraaien zorgen voor slaapgebrek in Bossche wijk

Vogeltje, wat zing je… irritant! Kraaien zorgen voor slaapgebrek in Bossche wijk

DEN BOSCH EN VALKENSWAARD – Vogeltje, wat zing je vroeg… Leuk, dat liedje van Toon Hermans, maar aan de Sluisweg in Den Bosch en de Zandschelp in Valkenswaard worden ze stapelgek van die vroege vogels.

“Ze zitten er met duizenden tegelijk”, vertelt Theo Denie uit Den Bosch. “Nou ja, duizenden is misschien wat overdreven, maar duizend zijn het er toch zeker.” Theo woont zelf niet aan de Sluisweg en heeft geen last van slapeloze nachten, maar hij kijkt wel uit op de boom waar de kraaien (of kauwen) zich hebben gesetteld. En hij kan zich levendig voorstellen dat het een hels kabaal geeft.

Gemeente
Omdat Theo betrokken is bij de wijk en zich bezighoudt met buurtpreventie, zien buurtbewoners in hem een goed aanspreekpunt . “Er hebben inderdaad mensen bij mij geklaagd. Daarom heb ik contact gezocht met de gemeente. Die reageerde snel, maar kan er helaas niet zoveel mee. Het is gewoon iets dat bij de periode mei-augustus hoort.”

The Birds in Valkenswaard
Peter van den Broek uit Valkenswaard wordt ook al een aantal ochtenden om 5 uur wakker. “Sinds maandagochtend is het een drukte van jewelste op de hijskraan tegenover ons appartementencomplex aan de Zandschelp. Er zitten echt honderden kraaien. En een herrie dat ze maken!Daar slaap je echt niet zomaar doorheen.”

bron:omroepbrabant

Bekijk ook

Rechtbank Den Haag verbiedt opnieuw afschieten van smienten in Zuid-Holland

De Rechtbank in Den Haag heeft geoordeeld dat er geen afschot van smienten mag plaatsvinden ...

1 opmerking

  1. Ik weet nog dat je 75 cent voor een vleugel van een kraai kreeg van de overheid ?misschien een optie?
    O wat een lawaai zal dat geven.
    Nee niet van de kraaien.
    Maar van de pvd en alle andere stadsmensen die dit niet kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *