zondag 5 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | Vogelslachting dreigt bij Lelystad Airport

Vogelslachting dreigt bij Lelystad Airport

LELYSTAD – Als de uitbreiding van Lelystad Airport doorgaat moeten in de toekomst jaarlijks mogelijk duizenden vogels worden afgeschoten om de veiligheid van het vliegverkeer te garanderen. Dat stelt Vogelbescherming Nederland, die vreest voor een massaslachting.

De organisatie eist bij de Raad van de State dat het bestemmingsplan voor uitbreiding van het vliegveld wordt ingetrokken. In de procedure van de uitbreiding is volgens Vogelbescherming gebruik gemaakt van verouderde cijfers. Veel meer vogels moeten worden gedood dan verondersteld, stelt Vogelbescherming donderdag in de Stentor.

Vogel vs. vliegtuig
De Oostvaardersplassen, van internationaal belang als overwinteringsgebied voor vele soorten vogels, ligt naast Lelystad Airport. Om aanvaringen tussen vogels en vliegtuigen te voorkomen verwacht de Vogelbescherming dat er net als bij Schiphol ‘draconische maatregelen’ nodig zijn om de veiligheid voor het vliegverkeer te garanderen. Vogelbescherming Nederland heeft ecologisch bureau Altenburg & Wymenga opdracht gegeven een contra-expertise uit te voeren. Conclusie: de bestaande onderzoeken in opdracht van de overheid zijn ondermaats en vergaande negatieve effecten voor vogels in met name de Oostvaardersplas

bron:Destentor
foto: wikipedia

Kaart van de Oostvaardersplas
Kaart van de Oostvaardersplas

Bekijk ook

Online handel wilde dieren in Nederland niet altijd legaal

Samen met TRAFFIC, IFAW en Interpol deed het Wereld Natuur Fonds vorig jaar onderzoek naar ...

1 opmerking

  1. Laten we de Oostvaardersplassen,nu niet gaan bestempelen,als een uitgebreid natuur gebied.
    Dit is een omgaasd kerkhof met name voor de grazers.
    Ik weet dat onze natuur organisaties daar een hoog natuur gehalte aan hangen.
    Ja uitbreiding komt ook met Inperking,is overal of je nu stedelijke of wegen of aanleg natuurgebied,uitbreiding geeft ook inkrimping voor de één of een ander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *