woensdag 27 mei 2020
Homepage | overige | Vogelshow Zwolle heeft zware beveiliging nodig

Vogelshow Zwolle heeft zware beveiliging nodig

Bijzondere vogels vormen tegenwoordig waar roofgoed. Reden om strenge beveiliging in te zetten bij de Nederlandse Kampioenschappen voor vogels in de IJsselhallen in Zwolle, die de komende week plaatsvinden. Ook de politie houdt een extra oogje in het zeil, aldus het AD.

De tweede voorzitter Albert Zomer van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV) noemt het tegenover het AD ‘bezopen’ en ‘bizar’ dat een vogelshow zo bewaakt moet worden. “Maar we kunnen niet anders”, zegt hij. Vogels en dan met name de dure exemplaren, worden volgens hem de laatste jaren regelmatig gestolen. Inbrekers stelen ze uit volières bij vogelliefhebbers thuis, maar slaan ook toe tijdens bijeenkomsten, zoals in Nuenen vorig jaar. Na sluitingstijd van de daar gehouden beurs werd ingebroken en gingen de inbrekers er met tweehonderd vogels vandoor. Alleen dure vogels werden meegenomen, wat er op wijst dat de dieven kennis van zaken hebben. In 2016 werden ook dure vogels uit een dierenpark gestolen.

bron: beveiligingsnieuws.nl

Bekijk ook

Hoe slapen vogels?

“ Je hoort ze ‘s morgens vroeg en ‘s avonds voor zonsondergang maar hoe slapen ...

1 opmerking

  1. Albert zomer weet dat er veel gestolen word,als ex marechaussee heeft hij beroepsmatig ook met dieven te maken gehad.
    Maar het is te gek voor woorden,dat dit zon vlucht neemt.
    Misschien onze wet eens aanpassen ,ja eerst één pink dan bij de 2 keer 2 pinken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *