zaterdag 18 januari 2020
Homepage | inheemse vogels | Vogels verslaafd aan fastfood? Kraaien worden agressief na sluiting McDonald’s

Vogels verslaafd aan fastfood? Kraaien worden agressief na sluiting McDonald’s

Kraaien vallen kinderen en bejaarden aan, storten zich op duiven en halen gemeen uit naar soortgenoten. In de Britse havenstad Hull wijt men deze plotse agressie van de kraaien aan de recente sluiting van het McDonald’s-filiaal daar. De vogels zouden verslaafd zijn aan de fastfood die ze daar vonden en zouden agressief worden nu ze hun dagelijkse restjes hamburger en friet moeten missen.
Paul Rymer, winkelier in Hull, vond onlangs een duif die door de kraaien werd gedood. “We kwamen ’s ochtends op het werk aan en zagen hoe twee kraaien op een duif aan het pikken waren”. Sommige inwoners van Hull wijten de agressie van de kraaien aan de tijdelijke sluiting van het McDonald’s restaurant. Anderen stellen dat de problemen met de toenemende kraaienpopulatie al een jaar aanhouden en wijten dat aan het vele zwerfvuil in de stad. “Mensen weten niet meer hoe een vuilnisbak eruitziet”, stelt winkelier Phil Storey.

Volgens vogelexpert Tim Cockerill zijn kraaien bijzonder intelligente dieren, maar voeden ze zich doorgaans niet met grotere vogels. “Als ze de kans zien om aan voedsel te raken, zullen ze die ook grijpen. Kraaien bezorgen mensen geen last, maar er zijn andere, gelijkaardig uitziende vogels die dat wel doen”.

bron:hln.be

mcdonalds

Bekijk ook

Pluimveesector wil ophokplicht door oprukkende vogelgriep

Pluimveeorganisaties sturen samen een brief aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ze willen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *