maandag 21 oktober 2019
Homepage | regelgeving | Vogels Utropia zijn uitgevlogen

Vogels Utropia zijn uitgevlogen

MIDDELBURG – De vogels zijn uitgevlogen. Bijna alle dieren uit de tropische vogeltuin Utropia in Middelburg hebben na de sluiting op 1 november nieuw onderdak gevonden, zegt eigenaar Ricardo Brasser. “Ik heb zelf alleen nog twee valkparkieten gehouden.” Brasser moest Utropia op 1 november sluiten.

Volgens het ministerie van Economische Zaken voldeed zijn dierentuin niet aan de eisen van dierenwelzijn. De rechtbank in Middelburg was het ermee eens dat Utropia dicht moest.

Brasser ging daarna gedwongen op zoek naar nieuwe eigenaren voor zijn pakweg 250 vogels. Het leek erop dat de dieren overgenomen zouden worden door Berkenhof’s Tropical Zoo in Kwadendamme, maar die zag er enkele weken geleden van af. Het bedrijf beschikte nog niet over de benodigde dierentuinvergunning. Ook een overname van de vogels door tropische plantenwereld Omnium in Goes ging volgens Omnium-directeur Dies van de Velde niet door.

Waar de vogels uit Utropia nu dan wel zijn, wil Brasser niet vertellen. Volgens hem zijn veel vogels bij een nieuwe eigenaar, maar die zou dat niet bekend willen maken. “Verder zijn veel dieren nu naar kwekers gegaan. Die gaan ze gebruiken om te kweken.” Er zaten bijzondere vogels in de collectie van Utropia en daarom hadden kwekers er wel interesse in. Brasser: “De mensen die in het verleden vogels bij ons hebben gebracht, hebben persoonlijk bericht gekregen waar ze nu naartoe zijn gegaan.”

bron: pzc.nl
foto: “Charmosyna placentis -Jurong Bird Park -pair-6a” by Peter Tan Wikimedia Commons

Charmosyna_placentis_-Jurong_Bird_Park_-pair-6a

Bekijk ook

SP hekelt de plezierjacht op vogels in Zuidplas

De SP in Zuidplas hekelt de ganzenjacht op dit moment in de gemeente Zuidplas. De ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *