donderdag 16 juli 2020
Homepage | overige | Vogels gevlogen in Nieuw-Amsterdam door Ciara; spaarpot verdwenen

Vogels gevlogen in Nieuw-Amsterdam door Ciara; spaarpot verdwenen

Veertig halsbandparkieten van Geert Hoogland zijn ontsnapt uit hun kooi nadat het dak eraf waaide door de storm Ciara. Hoogland is aangeslagen. Hij heeft de vogels bij wijze van hobby in twintig jaar bij elkaar verzameld.
Tien parkieten heeft hij nog over en daarnaast heeft Hoogland er een in het dorp teruggevonden. Hoogland heeft er een hard hoofd in dat ze nog terugkomen. “Als de wind onder hun vleugels komt zijn ze nergens. Als ik ze vandaag niet vind, acht ik hun overlevingskans nul.” Hij roept buurtbewoners op uit te kijken naar de vogels en ze zo mogelijk te vangen.

De waarde van de vogels ligt tussen de 200 en 2500 euro per halsbandparkiet. “De kleur verandert steeds en dat bepaalt de waarde. Het was voor mij een spaarpot. Het idee was dat ik de vogels zou kunnen verkopen als er iets gebeurt.

Nee, Geert Hoogland is niet verzekerd. “Dat gaat niet met vogels. Wel heb ik al contact opgenomen met mijn verzekeraar voor de schade aan de kooien. Daar heb ik nog geen uitsluitsel over”.

Gaat Hoogland dan nog wel door met zijn hobby? “Daar moet ik nog even over nadenken. Maar zoals het er nu voorstaat niet,” aldus Hoogland.

bron:rtvdrenthe

Bekijk ook

De oudste wulp (32 jaar) van Europa broedt in Nederland!

Gerrit Gerritsen, weidevogelonderzoeker en -beschermer en werkzaam bij Vogelbescherming tot zijn pensioen in 2020, deed ...

1 opmerking

  1. Ja een beter hok bouwen,waar je enig bouwkundig inzicht in moet huren.
    En? We hebben er weer een plaats bij met halsbandparieten,hopelijk een andere kleurlwant een kleurrijk nederland ? Horen ook kleurrijke vogels bij😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *