maandag 20 januari 2020
Homepage | vogelverenigingen | Vogels gestolen, schade rond € 3500

Vogels gestolen, schade rond € 3500

Voor Harm van der Kooi uit Zwagerbosch was het vrijdagochtend wel flink schrikken toen alle vogelkooien en hokken leeg waren. Waarschijnlijk hebben onbekenden in de vroege avond of nacht toegeslagen en alle kooien leeggeroofd. Meer dan veertig vogels met een waarde van 3500 euro zijn uit de hokken ontvreemd. Sommige vogeltjes zijn waarschijnlijk doodgetrapt tijdens de actie. Ook zaten de meeste vogels al te broeden.

Als vogelliefhebber is dit het ergste wat je kan overkomen, meer dan twintig jaar kweek is van het ene op het andere moment afgelopen zegt een zeer aangeslagen Harm tegenover deze website. Het gaat om de volgende soorten: Heggenmussen, Putters, Leeuwerikken, Boomklevers, Roodborsten, Pimpelmees, Groenlingen, Sint Helena fazanten, Pestvogels,Goudvinken, Zanglijsters, Barmsijzen en Gloster Kanaries. Al eerder zijn in Kuikhorne bij een vogelliefhebber rond de tachtig vogels gestolen.

bron: rtvnof.nl

Een vogel die het niet heeft overleefd

Bekijk ook

VOGEL2020: een eerste terugblik en vooral dank van de voorzitter

Beste mensen, Vogel2020 is voor de meesten van ons achter de rug. Echter nog niet ...

4 opmerkingen

  1. Kijken of dit ook op het nieuws komt bij de TV.net zoals de eieren in de dierentuin.
    Laat men dit tuig ook proberen op te sporen.en niet zoals hier 20 jaar geleden.veroordelen tot het terug betalen van de schade .( zie maar eens dat je het geld krijgt)maar ook een forse vervangende taakstraf opzetten .een gevangenis krijgt men in Nederland alleen als je de overheid benaaldeeld..geen boete betaald hebt.of de belasting niet afgedragen hebt.

  2. Het dubbele turug betalen.
    En voor ieder dood vogeltje een jaar gevangenisstraf

  3. Ik heb vandaag een uitgepute putter gevonden
    Graag kom ik met deze persoon in contact op het rond nummer na te laten kijken

  4. Zijn van die gasten die nog te lui zijn een baan te zoeken, en komt voornamelijk door van die gasten die bepaalde soorten vragen. Dan worden die op bestelling gejat en geleverd.Das algemeen bekend.En dan heb je ook nog van die flapdrollen die er snel een andere ring om prutsen dus is het zwaaien tegen je vogeltjes.Die gasten als ze gepakt worden zo hard aanpakken dat ze de rest van hun leven aan de tering komen te liggen, door zulke hoge boetes en schade vergoedingen te eisen dat ze het tevens uit hun botte hersens laten. Laten ze maar eens bij mij komen dan wacht ze een verrassing die ze de rest van hun leven niet meer vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *