zondag 31 mei 2020
Homepage | overige | Vogels dreigen te verdwijnen van het Vogeleiland

Vogels dreigen te verdwijnen van het Vogeleiland

DEVENTER Een vogeleiland zonder vogels? De kans zit er dik in. De pauwen, parkieten en fazanten dreigen van het eiland te verdwijnen. Eind deze maand beslist de gemeenteraad over de toekomst van het Vogeleiland. Stichting Vogeleiland voert actie. Via spandoeken en een online petitie proberen ze de vogels te redden.
Op het Vogeleiland hangen spandoeken met de tekst: ‘Als je nog van het vogeleiland met vogels wil genieten, moet je écht opschieten.’ Op 24 april besluit de gemeenteraad definitief of ze wel of geen geld beschikbaar stelt om de vogels op het Vogeleiland te (be)houden.
Spookeiland
Freekje Vervoord van de stichting ziet het somber in. Ze vertelt aan de Stentor dat ze bang is dat de meerderheid in de gemeenteraad voor een Vogeleiland zonder vogels is. Als dat zo is, betekent het: lege kooien en volières op het eiland in het Rijsterborgerpark. En dat zou zonde zijn. Freekje: “Zonder vogels wordt het weer een spookeiland.”
Gelukkig hebben we Luca, die er met haar pop-up café voor zorgt dat het Vogeleiland niet helemaal verlaten is. Zaterdag staat er bijvoorbeeld een feestje op de planning. Een silent disco welteverstaan. Luca kwam vroeger als kind graag naar het Vogeleiland. “Het was een soort mini dierentuin met biggetjes, apen en stokstaartjes. Het is jammer dat het nu een beetje aan het verloederen is.”

bron:indebuurtDeventer

 

Bekijk ook

Gespot! Grote groep vale gieren vliegt boven boven de Rotterdamse regio

Een grote groep vale gieren vlogen vanmorgen boven Vlaardingen. Veel inwoners hebben de grote vogels, ...

1 opmerking

  1. De een schreeuwt over fauna vervalsing ,de ander schreeuwt om het te vervalsen.
    En de pauw? Schreeuwt als er regen komt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *