zondag 5 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | Vogels dood door aanleg van natuur in Breda

Vogels dood door aanleg van natuur in Breda

BREDA – “Hoe verzin je het!” Piet van Iersel van de Vogelwerkgroep Breda heft zijn armen ten hemel. “Zeg je een natuurgebied te willen aanleggen, gebeurt er dit!” De oud-medewerker van het waterschap kijkt naar een afgegraven berg zand nabij het in aanleg zijnde vrijetijdspark Breepark aan de voet van de Bavelse Berg.
Hier nestelden zo’n 50 oeverzwaluwen. En wat doen ze? Ze gaan er met een bulldozer er overheen

Nesten weg, vogels vermoedelijk dood. Extra wrang is dat op de plek des onheils uitgerekend een natuurgebied wordt aangelegd. In opdracht van projectontwikkelaar Maver die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Breepark, legt een aannemer waterpartijtjes aan. Als compensatie voor de bebouwing op Breepark.

“We wisten het echt niet van die vogels”, zegt projectleider Iwan Netten van aannemer KWS. “Anders hadden we dit natuurlijk niet gedaan. Heel vervelend, maar we kunnen het niet terugdraaien.”

De vogelwerkgroep heeft een klacht ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvON), de dienst die toeziet op naleving van de Flora- en Faunawet in Nederland. Volgens diezelfde wet mag je niet zomaar nesten van inheemse vogelsoorten ruimen.

De RvON zegt de klacht serieus te nemen. “We gaan de veroorzaker om opheldering vragen en – mocht dat nodig zijn – dan zullen we ter plaatse poolshoogte nemen”, zegt woordvoerder Michel van der Maas.

bron en foto:bndestem

image-6003452

Bekijk ook

Online handel wilde dieren in Nederland niet altijd legaal

Samen met TRAFFIC, IFAW en Interpol deed het Wereld Natuur Fonds vorig jaar onderzoek naar ...

3 opmerkingen

  1. Zo gaat dat tegenwoordig. Zo geconcentreerd met de ene soort bezig te zijn dat je blind bent voor wat je bij andere soorten aanricht daarmee.

  2. Maxima Zou zeggen ,zij warren een beetle dom ,doch kon men niet iets eerder aan de bel trekken ,het graven is toch niet in een dag gebeurt,maar had Niet Moeten gebeuren ,in mei.

  3. Ja de Natuur verstoren ,dat gebeurt overal zie Noordwolde..
    http://www.stellingwerf.nl/nieuws/noordwolde/433975/plaatselijk-belang-de-eendracht-is-boos-over-verstoren-mussenkolonie.html

    Goed Bezig diegene die hier over beslissen..

    bah..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *