dinsdag 18 februari 2020
Homepage | natuurbescherming | Vogelopvangcentrum in financieel zwaar weer.

Vogelopvangcentrum in financieel zwaar weer.

Deze bosuilen zijn vorig jaar opgevangen, groot geworden en weer vrij gelaten
Deze bosuilen zijn vorig jaar opgevangen, groot geworden en weer vrij gelaten

De financiële situatie bij veel vogelopvangcentra is verre van rooskleurig.
Dat deed De Fûgelhelling in Ureterp (Friesland) besluiten tot de oprichting van een club van 100.
Wij ontvingen het volgende persbericht:

“De Fûgelhelling vangt al meer dan 40 jaar inheemse vogels en zoogdieren op. Het aantal opgevangen dieren bedraagt jaarlijks al meer dan 6000, waarvan er heel veel weer kunnen worden losgelaten. De Fûgelhelling is daarmee één van de grootste centra van ons land. Daarnaast is het geven van voorlichting en educatie één van de kerntaken van het asiel. Dit gebeurt natuurlijk voor scholen, maar ook voor bedrijven, personeelsverenigingen, etc.
Het aantal opgevangen dieren stijgt elk jaar en helaas stijgen niet alleen het aantal opgevangen dieren maar ook de hiermee gemoeide kosten, net als de vaste kosten voor de opvang. Op dit moment ontvangen wij geen financiële steun van de overheid en zijn wij geheel afhankelijk van giften en donateurs.

Met deze reden hebben wij begin 2016 de Club van 100 opgericht, waarin we aan bedrijven/ personen een unieke mogelijkheid willen bieden om van de expertise en faciliteiten van de Fûgelhelling gebruik te maken. Deze faciliteiten bestaan o.a. uit verschillende PR mogelijkheden voor bedrijven, rondleidingen voor bedrijven en particulieren die deel willen nemen aan de club, alsook het tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de 2 zalen die de Fûgelhelling rijk is voor bijvoorbeeld huren voor vergaderingen, brainstormsessies, cursussen o.i.d.

Wij zullen bedrijven in de maand april aanschrijven en hun steun vragen ons met een minimaal bedrag van 100€ of meer te steunen voor een periode van 3 jaar. We hopen dat er op deze manier een mooie win-win situatie ontstaat voor de bedrijven/particulieren die ons steunen, voor de Fûgelhelling zelf maar bovenal voor de dieren! “

Voelt u zich aangesproken?
U kunt zich melden op de website: www.defugelhelling.nl.

 

Bekijk ook

Dode vogels op de autoweg tussen Salou en Tarragona (Spanje)

Er wordt aan de Costa Dorada en op de sociale media veel gespeculeerd en geschreven ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *