woensdag 12 augustus 2020
Homepage | inheemse vogels | Vogelopvang Soest vangt ook Utrechtse vogels op

Vogelopvang Soest vangt ook Utrechtse vogels op

Overbevolking’ dreigt in Vogelopvang Soest. De voorziening aan de Eemweg neemt per 1 december alle vogels van de Vogelopvang Utrecht op. Deze maatregel is noodgedwongen genomen omdat de Vogelopvang in Utrecht in financieel zwaar weer terecht is gekomen en tijdelijk dicht gaat.

Wilde vogels zijn erg gevoelig voor stress en de langere reistijd van bijvoorbeeld de dierenambulance zal ongetwijfeld leiden tot extra sterfte onder de vogels die gewond of ziek zijn. Een zorgelijke ontwikkeling. Bovendien is de ruimte bij Vogelopvang Soest ook niet onbeperkt. Omdat het in de winter doorgaans betrekkelijk rustig is kunnen de ‘Utrechtse’ vogels nu wel hier terecht. Maar het moet niet te lang duren, want in het voorjaar verwacht Vogelopvang Soest de gebruikelijke piek.
Barbara van ’t Hoen van de Vogelopvang, onderdeel van Stichting DierenZorg Eemland, stelt dat de rek er in Soest ook wel uit is. Er zijn veel vrijwilligers aan het werk om de vogels gedurende een groot deel van de dag te kunnen verzorgen en voeren.

bron:soestercourant.nl

Bekijk ook

Steeds meer oehoes bij vogelopvang: ‘Ze zijn niet geschikt als huisdier’

Met hun ronde, heldere ogen en donzige vacht zien jonge oehoe’s eruit als schattige, knuffelbare ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *