vrijdag 21 februari 2020
Homepage | inheemse vogels | Vogelnieuws vliegt om je oren in DierenPark Amersfoort

Vogelnieuws vliegt om je oren in DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort verwacht binnenkort van veel verschillende vogelsoorten, kuikens te verwelkomen. “Wij hebben bij de parelhoenders, pauwen, parkieten, gieren, nimmerzatten en helmkasuarissen al eieren gespot” vertelt hoofddierverzorger Bas Aalders. “Samen met al het groen dat momenteel prachtig in bloei staat, zorgen alle eieren ervoor dat de lente ook in het park in volle gang is.” In de Stad der Oudheid, waarin de bezoeker ervaart hoe mens en dier eeuwen geleden samenleefden, zijn de eerste jonge kaalkopibis-kuikens al uit de eieren gekomen. “Het is iedere keer weer leuk om te ontdekken dat er nieuwe eieren uitgekomen zijn”, zegt Bas. “De kaalkopibis is een bedreigde vogelsoort, dus dat maakt het extra bijzonder dat er kuikens uit het ei zijn gekropen. Zoals de naam al zegt, zijn de kaalkopibissen kaal. De jongen hebben echter nog wel veertjes op hun kop. Deze verdwijnen als de vogels ongeveer één jaar oud zijn.”

bron:destadamersfoort
foto: dierenparkAmersfoort

Niet bepaald moeders mooiste !

Bekijk ook

GRONINGEN AIRPORT MAG VOGELS EN ZOOGDIEREN BEJAGEN

De provincie Drenthe heeft in januari toestemming gegeven om vogels en zoogdieren af te schieten ...

1 opmerking

 1. Ik vind het prachtig dat dierentuinen ook bijzondere dieren kweekt,
  Evenals heeeel veel particulieren die momenteel in staat zijn om de meestbijzondere vogels tot nakweek te bewegen,alléén deze worden vaak afgeschilderd als mensen die de natuur leeg roven.
  Er zijn bijna geen soorten die niet gekweekt worden,of het nu touraco zijn ,of ibissen of tropen ,ook allerij papagaaien ,en loopvogels kruipen uit het ei,bij deze particulieren.
  Blijdorp heeft daar in het verleden veel gebruik van gemaakt door de toekans te ruilen met particulieren, iets wat ze bij andere dieren dan niet weer willen.
  Ach je hebt als dierentuin nu eenmaal de media mee, als ik vraag om een kangaroe te ruilen ,nee dan zijn ze niet thuis ,doen ze wel met buitenlandse particulieren,hoe heet dat hypocriet?
  Ach dan verzinnen deze vaak een verhaal ,waar je niets aan hebt ,en uit een grote duim komt.
  Nee particulieren doen het in verhouding in nederland ,vergeleken met de rest van de wereld uitstekend,iets wat ook wel ééns gezegd mag worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *