maandag 19 augustus 2019
Homepage | inheemse vogels | Vogelnestje rijdt mee naar Guyter

Vogelnestje rijdt mee naar Guyter

Mieke van Veen uit Pijnacker wilde gisteren even op de fiets naar het dorp toen ze wat hoorde scharrelen in haar fietstas. Toen ze in de tas keek zag ze een vogelnestje met maar liefst negen eitjes! “Ik probeerde hem een stukje op te lichten en hoorde nerveus gescharrel”, vertelt ze.

Het verhaal wordt nog opmerkelijker: “Zondagavond zijn we nog naar café De Guyter gefietst, maar toen heb ik niets gemerkt van bewoning. Of we zijn gaan fietsen met de eitjes, terwijl moeders elders was”, vraagt ze zich hardop af. Hoe dan ook: de fiets staat voorlopig stil, zodat de vogel in alle rust de eitjes kan uitbroeden. Moeder de vogel heeft zich inmiddels weer verschanst in de tas.

bron: telstar-online

Bekijk ook

Specht: wie niet sterk is moet slim zijn (met video)

“Een grote bonte specht in onze tuin gebruikt een opening van de Chinese vernisboom als ...

3 opmerkingen

 1. In engeland noemen ze dit travelers.

 2. Het lijkt op eitjes van een huismus. Het aantal klopt ook met wat huismussen in werkelijkheid aan eitjes leggen. Zou wel kunnen, want huismussen zijn ook wel eens wezen broeden op een Ja-knikker (in de USA) en op een schip met masten, dat de Nijl af voer. (Egypte)
  .
  Zou Mieke van Veen aan ons (Huismus Bescherming Nederland) willen laten horen of het een huismus is, die het nest in de tas heeft gemaakt?
  Als t zo is sturen we een Toobie’s Place naar haar op, waar het volgend jaar dan in gebroed kan worden.
  .
  vriendelijke groet,
  Liset Karman
  Huismus Bescherming Nederland
  Stichting Witte Mus

 3. Oh dit is toch geweldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *