zaterdag 4 juli 2020
Homepage | vogelverenigingen | Vogelmarkt keert terug naar IJsselhallen in Zwolle

Vogelmarkt keert terug naar IJsselhallen in Zwolle

Zwolle – Onlangs maakte Vereniging de Volièrevriend, die de Zwolse Vogelmarkt 34 jaar heeft georganiseerd, bekend te stoppen met het evenement. De Vogelmarkt was te grootschalig geworden voor de vereniging die de markt jarenlang met vele vrijwilligers heeft georganiseerd. Dit nieuws sloeg in de wereld van de vogelliefhebbers in als een bom. De markt in Zwolle was twee keer per jaar een ontmoetingspunt voor vele liefhebbers en de uitgelezen mogelijkheid om nieuwe vogels of producten voor de hobby aan te schaffen. De markt werd bezocht door duizenden liefhebbers uit binnen en buitenland en het einde van de markt werd door sommigen zelfs bestempeld als een ramp.

Niet lang nadat dit nieuws naar buiten was gebracht werd Toni Denneboom, directeur Libéma beurzen en evenementen Noord en Oost, benaderd door de firma Heesakkers. Met hun bedrijf JH Bird products waren zij al vele jaren als standhouder aanwezig op de Zwolse Vogelmarkt. Naar aanleiding van alle berichten uit de media en de vele reacties uit de vogelwereld of het niet mogelijk was om de markt op een andere manier door te laten gaan besloten zij om de organisatie van de markt voort te zetten. Toni Denneboom is blij dat het gelukt is om de Zwolse Vogelmarkt voor Zwolle te behouden. “Met de firma Heesakkers hebben we een partij gevonden die als deelnemer op nationale en internationale evenementen opereert. Zodoende hebben zij veel kennis van de branche en weten zij precies wat er speelt in de markt. Dit in combinatie met onze ervaringen op het gebied van het organiseren van evenementen ben ik ervan overtuigd dat we de Vogelmarkt nog vele jaren kunnen voortzetten”.

Inschrijven vanaf december
IJsselhallen Zwolle en JH Bird products zullen bij de organisatie van dit evenement gezamenlijk optrekken. Daarnaast kan er nog gebruik worden gemaakt van de expertise en inzet van vrijwilligers van Vogelvereniging de Volièrevriend. De nieuwe website www.zwollevogelmarkt.nl is gelanceerd en deelnemers kunnen zich vanaf 1 december inschrijven. Zaterdag 23 februari vindt de Zwolse Vogelmarkt voor het eerst plaats onder leiding van de nieuwe organisatie en kunnen liefhebbers weer uren ronddwalen langs de enorme collectie vogels en overige benodigdheden.

bron:Overijsselnieuws

De IJsselhallen weer vogelmarkten !

Bekijk ook

Wie vond het nodig om mijn voliere open te maken?

OMGEVING KASTELENLAAN IN RODEN. Vannacht 01-07-20 vond iemand het blijkbaar nodig mijn volière open te ...

4 opmerkingen

 1. Het nieuws dwaalde al 8n het rond.
  Ik hoop dat hennie heesakkers ,er een blijvend evenement van kan maken.
  Wetend dat hij veel inzage heeft in grote evenmenen in nederland en het buitenland, en het goede bij elkaar brengt.
  Ook het behouden van de markt voor zwolle ,zou deze stad moeten kunnen waarderen, niet veel beurzen krijgen
  Zon internationale bekendheid.
  En veel omzet in hotels en horeca en parkeergeld?
  Ook de antie dier lobby zal een gat in de lucht springen, want anders ging het naar het buitenland ,waar de regels ,met handen en voeten over treden worden,zullen we straks weer zien in de bont industie,
  Niet dat ik er een voorstander van ben? Maar als er kopers zijn ? Word het ook ergens verkocht,en dit is straks in polen, en daar moeten deze mensen is proberen om de nertsen los te laten, nou dat word lachen?maar dat terzijde

  Al zullen sommige er anders over denken,
  Nee velen met mij zullen blij zijn dat er een doorstart komt,nu hopen dat er niet weer iemand een ongeringde vogel verkoopt?
  Want dan begint half nederland weer te roepen, en dat er geen bijzondere regels zullen onstaan, waar daar zijn wij in een klein land groot in geworden.
  Hoe was het ook alweer iets met het vroomer als de ….
  Henni succes samen met het team dat je terzijde staat

 2. Eens benieuwd naar huis-deelnamereglementen, en vooral wat parking aangaat (verhandelen van vogels). Want vanaf nu is de organisatie daar ook verantwoordelijk voor. wat bij vorige organisatie niet het geval was.
  Aangezien de vogelmarkt vanaf nu georganiseerd wordt door commercieel organisatie en niet langer door hobbymatig organisatie (vogelvereniging) wordt de vogelmarkt nu zeker beschouwd als commercieel (bedrijfsmatig), en is er juridisch-gerechtelijk geen discussie meer wat betreft bedrijfsmatig of hobbymatig. Alle maatregelen-vergunningen zijn gebaseerd op het bedrijfsmatig verhandelen dieren/vogels. In de eerste plaats transport ervan (transport-vervoersvergunning, gezondheidscertificaat, etc).
  Voor de hobbymatig vogel hobbyisten hebben die nieuwe start sowieso gevolgen. Alleen al omdat er niet langer een hobbymatig vogelvereniging niet langer verantwoordelijk is, of mede verantwoordelijk is. Ook al verschaft de vorige organisatie-vogelvereniging hun volledige medewerking, eventueel ook wat vrijwilligers aangaat.
  Vanwege wet op privacy is doorstart niet mogelijk. Zie informatie vorige organisatie-vogelvereniging, “persoonlijke gegevens worden niet door gegeven aan derden”, dus ook niet aan nieuwe organisatie.
  En wat wat met het logo NBvV (NBvV-keurmerk)?

  Mits wat goede wil was samenwerking met vorige organisatie-vogelvereniging ook mogelijk, en was/is voor vogel hobbyisten die hobbymatig vogels houden-kweken in gevangenschap van doorslaggevende aard.
  Want nu nog meer dan anders zullen zij de gevolgen dragen bij mogelijke onregelmatigheden.
  Maar zoals steeds is jammer genoeg financieel gewin het belangrijkste.

  PS. vanaf nu is gezamenlijk inkom en parking ook mogelijk vanwege de zelfde verantwoordelijke organisatie.

 3. Dacht dat parkeerplaats van de gemeente Zwolle was. Vraag me af als je als hobbyist vogels verkoopt op een bedrijfsmatig georganiseerde markt ben je dan bedrijfsmatig bezig? Logo NBvV is dit nodig op een commerciële markt?Als er goede wil is en op alle slakken geen zout worden gelegd is er ontzettend veel mogelijk.Er is natuurlijk ook zelf verantwoordelijkheid je mag naar deze markt maar hoeft niet.Zal op deze bedrijfsmatige markt wel een prijskaartje aanzitten.

 4. Daarom dat ik en meer dan waarschijnlijk zovele andere vogel hobbyisten benieuwd ben naar “huis-deelname reglementen”.
  Het jammere is dat dit doorgaans pas gepubliceerd wordt bij inschrijving, vanaf december.
  Waardoor vele vogel hobbyisten inschrijven zonder voldoende kennis, in lezing, huis-deelname reglement. Waarom dit niet eerder publiceren, geld ook voor huis-deelnamereglement COM Mondial 2019 Zwolle.

  Welke parkeertarieven hanteert Ijsselhallen Zwolle?
  Evenementen, publieks- en vakbeurzen: 8 Euro.
  Concerten en overige muziekevenementen: 10 Euro.
  Touringscars: 2 x het geldende tarief.

  Wie is er dan verantwoordelijk voor de parking.

  Wat bedrijfsmatig betreft voor/bij vogel hobbyisten heeft onder andere te maken met al of niet vzw.
  De meeste hobbyisten verenigingen-organisaties zijn vzw. Ook de vorige verantwoordelijke organisatie was/is dat. Vzw betalen doorgaans geen belastingen, terwijl commercieel wel belastingen betalen.
  Fiscus-belastingen is in Nederland bij vogel hobbyisten toch één van de grootste stokpaardjes.
  Maar ook het vrijwilligers statuut is anders. Van zodra er een vergoeding aan te pas komt worden die vrijwilligers beschouwd als loontrekkenden, zeker bij één dag evenementen.
  Er komt veel meer bij kijken dan velen zouden denken.
  Hoeveel evenementen organiseert de uitbaters Ijsselhallen zelf?
  Dat het commerciéel belangrijk is voor Zwolle klopt, maar jammer genoeg niet voor de belangen vogel hobbyisten. Voor hen had een vzw (vogelvereniging) mede verantwoordelijk, mede organisatie, moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *