dinsdag 25 februari 2020
Homepage | regelgeving | Vogelkuikens doelwit van dierenbeulen: bijna 60 dode diertjes in één week

Vogelkuikens doelwit van dierenbeulen: bijna 60 dode diertjes in één week

PURMEREND – “Het moeten wel dierenbeulen zijn,” zegt Saskia Langereis van Dierenambulance Purmerend tegen onze mediapartner NH nieuws. Ze weet 100 procent zeker dat de 39 piepjonge vogels die maandag werden gevonden bewust om het leven zijn gebracht. Dat was al de derde keer in korte tijd dat er er jonge vogels slachtoffer zijn.
Zondagochtend werd Saskia namelijk opgeroepen voor minstens 19 doodgereden gansjes op de dijk naar Marken en vorige week werd een viertal gansjes ternauwernood gered die overboord waren gezet.
In een week tijd drie incidenten met jonge vogels: dat lijkt geen incident meer. Saskia weet zeker dat de 40 vogeltjes die op een hoop zijn gegooid in Warder moedwillig zijn gedood. Minstens zes nesten zijn ervoor leeggehaald, schat ze.

Ook de gansjes op de Dijk zijn in haar ogen bewust doodegereden: het zicht was zondagochtend goed, dus de chauffeur moet de diertjes gewoon gezien hebben. Over de motieven van de daders kan ze aleen maar gissen.

De dierenpolitie heeft de zaken in onderzoek, maar Saskia denkt dat het heel moeilijk gaat worden om de daders te achterhalen.

bron:regiopurmerend.nl
foto: NH nieuws

Bekijk ook

GRONINGEN AIRPORT MAG VOGELS EN ZOOGDIEREN BEJAGEN

De provincie Drenthe heeft in januari toestemming gegeven om vogels en zoogdieren af te schieten ...

1 opmerking

  1. Kijk ,nu zal mij mij benieuwen wie er van de partij van de dieren gaat roeptoeteren?
    Waarschijnlijk niemand,dat dit zeer dieronvriendelijk is en asociaal gedrag van een maloot met gedragsproblemen.
    Nee je zou eens 2 vogels met een verkeerde ring ( een gewone ring van de bond)in je hok hebben,van europese vogels, ja dan ben je een crimineel .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *